У Вінниці відкрили ще один простір для ветеранів та їхніх родин

Новини Вінниці / У Вінниці відкрили ще один простір для ветеранів та їхніх родин

13 серпня у Вінниці відбулося відкриття третього ветеранського простору, створеного для підтримки ветеранів війни та їхніх родин.

У нашій громаді вже діють два ветеранські простори, один із яких муніципальний, а інший був створений на засадах громадської діяльності. Відкриття третього простору для ветеранів і їхніх родин є результатом спільних зусиль Вінницької міської ради та громадської організації «Полум'я надії». Міський голова Сергій Моргунов підкреслив важливість таких ініціатив, особливо в умовах війни, коли кожен з нас не може почувати себе спокійно і впевнено. «Полум'я надії» надає допомогу за покликанням своєї душі, і їхня робота є надзвичайно важливою для підтримки ветеранів.

Новий простір складається з двох поверхів і пропонує різноманітні послуги для ветеранів та їхніх родин. На першому поверсі розташована кімната відпочинку, кінозал, де відвідувачі можуть насолодитися кавою. Тут також працює кабінет, де надають психологічну підтримку та юридичні консультації. Важливим складником роботи простору є духовна підтримка, яку надають капелани. На другому поверсі знаходиться дитяча кімната та спортзал, який наразі доукомплектовується. Тут також працюватиме реабілітолог, який допомагатиме ветеранам відновлювати фізичну форму.

Анатолій Загляда, голова громадської організації «Полум'я надії», висловив сподівання, що цей простір стане місцем затишку, спокою і прийняття для всіх, хто потребує підтримки. На відкритті закладу були присутні військові, які вже знають, наскільки важлива психологічна реабілітація та капеланська робота в процесі повернення до мирного життя.

Простір для ветеранів та їхніх родин працює з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 14:00 та з 16:00 до 20:00 за адресою: вул. Винниченка, 4-А. Гаряча лінія – 093 867 2555.

Громадська організація «Полум'я надії», яка була заснована у 2015 році, активно надає допомогу бездомним людям, внутрішньо переміщеним особам, військовим та їхнім родинам. У бюджеті громади на 2024 рік для ГО «Полум'я надії» передбачено понад 358 тисяч гривень, що свідчить про важливість і підтримку цієї організації на рівні міста.