У Вінниці успішно провели операцію пацієнту з ампутацією

Новини Вінниці / У Вінниці успішно провели операцію пацієнту з ампутацією

У Вінниці на базі Центру термічної травми та пластичної хірургії Вінницької обласної клінічної лікарні імені Пирогова 12 червня було успішно проведено операцію з хірургічної корекції больового синдрому у пацієнта з ампутацією.

Операція проводилась за участю провідних спеціалістів: Володимира Агафонова, завідувача відділення нейрохірургії та неврології Регіонального медичного центру родинного здоров'я (м. Дніпро), та Едуарда Поляніна, лікаря-нейрохірурга КНП «Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги» Дніпровської міської ради. Команда спеціалістів працювала над складним хірургічним втручанням, використовуючи передові методики.

Лікування проводилось за методикою Regenerative Peripheral Nerve Interface (RPNI), яка полягає у виявленні відновленого нервового волокна у культі та своєрідному «пеленанні» його м’язовою тканиною. Ця методика дозволяє значно зменшити хронічний біль, який часто супроводжує пацієнтів після ампутації.

За статистикою, від 60 до 80% людей, які втратили кінцівки, стикаються з проблемою хронічного болю. Використання методики RPNI дозволяє позбавити пацієнтів больових відчуттів та значно покращити якість їхнього життя. Успішне проведення операції у Вінниці є важливим кроком у розвитку медичної допомоги для людей з ампутацією та сприяє їх реабілітації. 

Лікарі та пацієнти відзначають важливість таких операцій для покращення життя людей з ампутацією. Застосування передових методик і залучення кваліфікованих спеціалістів допомагає досягти високих результатів у лікуванні хронічного болю. Це дає надію багатьом пацієнтам на безболісне майбутнє та повернення до повноцінного життя.