У Вінниці урочисто погасили поштові марки до Дня медичного працівника

Новини Вінниці /  У Вінниці урочисто погасили поштові марки до Дня медичного працівника

26 липня у Вінниці відбулася урочиста подія, присвячена Дню медичного працівника: було погашено поштові марки, створені спеціально для вшанування відважних медиків.

Перша заступниця начальника Вінницької обласної адміністрації Наталя Заболотна повідомила про урочисте погашення марок, присвячених медичним працівникам. Вона підкреслила, що ці марки відзначають мужність і самовідданість медиків, які виконують важливу роль у війні, рятуючи життя поранених та надаючи медичну допомогу в умовах небезпеки.

«Українські захисники називають медиків янголами війни, адже вони, немов янголи-охоронці, евакуюють поранених з кривавих полів битви, рятують їхні життя у «швидких» та «операційних», дарують надію і допомогу тим, хто постраждав від жорстоких ворожих обстрілів», – зазначила Наталя Заболотна.

З 26 липня 2024 року марки стали доступні в усіх відділеннях Укрпошти. Тираж маркового аркуша обмежений і складає лише 100 000 екземплярів. Цей обмежений тираж робить кожну марку особливою і важливою для колекціонерів та усіх, хто хоче підтримати медиків.

Особливо важливо, що всі кошти, виручені від продажу цих марок, підуть на допомогу лікарням, які знаходяться на прифронтових територіях. Це стане важливим внеском у забезпечення медичних установ необхідними ресурсами та підтримку медичних працівників, які працюють у складних умовах.

«Придбана марка – це ваш вклад у допомогу медикам у збереженні життів», – додала Заболотна, закликавши всіх підтримати цю ініціативу. 

Ці марки є символом національної вдячності і підтримки медичних працівників, які, незважаючи на складні обставини, продовжують надавати життєво важливу допомогу.