У Вінниці проведуть вже дев'ятий фестиваль польової кухні

Новини Вінниці / У Вінниці проведуть вже дев'ятий фестиваль польової кухні

У наступні вихідні, а саме 29 червня, у Вінниці відбудеться традиційний фестиваль польової кухні, присвячений пам’яті загиблих Героїв України.

Фестиваль польової кухні пам’яті загиблих Героїв імені Тараса Сича цьогоріч має конкретну ціль – збір коштів на РЕБи для наших захисників.

 РЕБ — це засоби, які створюють перешкоди для звʼязку між оператором та усією зброєю з радіоелектронним обладнанням: БпЛА, системою ППО чи артилерією. Також такі пристрої «придушують» мобільний та супутниковий звʼязок, щоб дезорієнтувати ворога. Тому вони вкрай важливі для збереження життя наших захисників.

Вхід на територію фестивалю, що проходитиме на площі «Водограй» в центральному парку, вільний, але щоб отримати «фестивальну тарілку», з якою можна буде спробувати усі страви на фестивалі, потрібно буде сплатити благодійний внесок, кошти з якого і підуть на купівлю обладнання для військових.

Організатори фестивалю обіцяють не лише нові цікаві локації, а також нових учасників, зокрема і представників національних спільнот.  

Минулого року на фестивалі було зібрано понад 100 тисяч гривень на підтримку вінницьких військових

Нагадаємо, що сам захід носить ім’я полеглого героя-вінничанина Тараса Сича.

З Майдану в 2014 році він добровольцем поїхав на передову та служив кухарем у батальйоні «Київська Русь».

Загинув Тарас 13 лютого 2015 року на 48 році життя під мінометним вогнем у «Дебальцевському котлі». Похований на Алеї Слави вінницького міського кладовища.