Понад 100 тисяч гривень на підтримку вінницьких військових зібрали містяни на фестивалі польової кухні пам’яті Тараса Сича

Новини Вінниці / Понад 100 тисяч гривень на підтримку вінницьких військових зібрали містяни на фестивалі польової кухні пам’яті Тараса Сича

Сотні вінничан та гостей міста відвідали Фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича у Центральному парку імені М. Леонтовича. На благодійному заході, який відбувся вчора, 1 липня, вдалося зібрати понад 100 тисяч гривень — гроші підуть на підтримку вінницьких військових, які зараз обороняють Україну від російського ворога.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Фестиваль був присвячений Дню Конституції та вшануванню пам’яті загиблих Героїв російсько-української війни. За словами директора міського Палацу Мистецтв Євгена Майданика, фестиваль у місті провели вже ввосьме і культурний фронт відіграє велике значення в контексті привернення уваги до війни та потреб наших захисників.

«Два місяці тому ми зібрали 800 тисяч гривень на два безпілотники, а зараз збираємо на автомобіль, плануємо повністю його обладнати задля того, щоб наші вінницькі військові, які й керуватимуть безпілотниками, мали мобільний пункт управління. Чекаємо на авто і, думаю, вже наступного тижня почнемо його обладнувати генератором та системами супутникового інтернет-зв`язку Starlink, щоб хлопці ні від кого не залежали», — сказав Євген Майданик.

До фесту долучилися громадські організації, надзвичайники, нацгвардійці і пересічні містяни. На Фонтанній площі у Центральному парку імені М.Леонтовича, де проводили фестиваль, було чимало наметів зі смаколиками, виставками спецтехніки та майстер класами. Крім того, був і концерт за участі оркестру ГУ ДСНС у Вінницькій області, фестивалю родинної пісні, виконавців Віктора Байрака та «Пана Карпо».

За умовами заходу, щоб отримати «фестивальну тарілку», яка дозволяла куштувати страви, приготовані учасниками, гості робили благодійні внески. Дуже важливо, що до заходу залучили й дітей наших загиблих Героїв.