У Вінниці «народний» Монюшко став «джазовим»

Новини Вінниці / У Вінниці «народний» Монюшко став «джазовим»

Один з найкращих польських саксофоністів молодої генерації Міхал Кобоєк та його колектив по-новому аранжували пісні Станіслава Монюшка, зібрані у збірнику «Домашні піснярі» («Śpiewnik domowe»). Музиканти довели, що творчість Монюшко – невичерпне джерело натхнення для сучасних артистів

На честь 200-річчя від дня народження геніального польського композитора для вже традиційного «польського джазового вечору» в рамках Vіnnytsia JazzFest-2019 відбулася презентація проекту «Монюшко по-джазовому». Проект реалізували Квартет Міхала Кобоєка та майстри а-капела «Voxcellence».

У Польщі 2019 рік оголошено «Роком Станіслава Монюшка», відомого та знакового композитора, національного та народного символа Польщі. Один з найкращих польських саксофоністів молодої генерації Міхал Кобоєк та його колектив по-новому аранжували пісні Станіслава Монюшка, зібрані у збірнику «Домашні піснярі» («Śpiewnik domowe»). Музиканти довели, що творчість Монюшко – невичерпне джерело натхнення для сучасних артистів.

Родзинкою виступу став спільний сет Міхала Кобоєка та легенди джазу Кшесіміра Дембські.

 

Про учасників проекту

Міхал Кобоєк – віртуозний польський саксофоніст та композитор, автор музики до багатьох художніх фільмів та серіалів.

Закінчив джазове відділення Музичної професійної школи ім. Ф.Шопена у Варшаві.

Концертну діяльність розпочав у другій половині 90-х років, як співзасновник та учасник багатьох музичних колективів, зокрема, Funky Four, Tootsie, Swingowa Orkiestra Deta Ulicy Piotrkowskiej, Copro Combo, Fiesta Loca. Також є співзасновником групи Medicus Band.

Співпрацював з багатьма польськими та закордонними музикантами, зокрема, з такими виконавцями, як Мачек Стшельчик, Кшиштоф Сцеранскі, Міхал Урбаняк, Уршула Дудзяк, Войтек Піліховскі, September, In Grid, Роберт Дженсон та група Varius Manx.

Пише багато музики до художніх фільмів та серіалів, найбільш відомі з них: польський серіал «FAŁSZERZE. POWRÓT SFORY» (2006) та комедія «Суперпродукція» (2002). Також є автором музики для вистав «Dzieci z Bullerbyn» (Teatr Baj Pomorski у Торуні) і «Dla Jennifer» (Teatr Szwalnia у Лодзі).

Лауреат багатьох музичних конкурсів. Визнаний найкращим музикантом міста Лодзь у 2000 році, у 2007 році спільно з групою Mainstreet Quartet отримав І премію на «Krokus jazz festiwal» та на фестивалі Jazz festival «Bielska Zadymka Jazzowa 2009».

У 2007 році записав партію для саксофону до альбому польської групи NOT і випустив сольний альбом під назвою «My first time».

На початку 2008 року записав партію для саксофону до декількох композицій для альбому групи Cool Kids of Death «AFTERPARTY».

У 2016 році випустив свій другий авторський альбом «The Outside».

Написав музику для інтернет-сторінки L’OREAL POLSKA. Створив музичне оформлення для інтернет сторінок книги «TUNELE».

 

Voxcellence – неповторний вокальний ансамбль, художнім керівником якого є Міхал Бараньскі. Більшість учасників групи є співаками Verdiana Theater Choir Великого театру у м. Лодзь.

На кожному концерті учасники Voxcellence вражають добірністю сильних голосів, блискучою виконавчою майстерністю та високим професіоналізмом.

Новини Вінниці / У Вінниці «народний» Монюшко став «джазовим»Новини Вінниці / У Вінниці «народний» Монюшко став «джазовим»Новини Вінниці / У Вінниці «народний» Монюшко став «джазовим»Новини Вінниці / У Вінниці «народний» Монюшко став «джазовим»Новини Вінниці / У Вінниці «народний» Монюшко став «джазовим»Новини Вінниці / У Вінниці «народний» Монюшко став «джазовим»Новини Вінниці / У Вінниці «народний» Монюшко став «джазовим»Новини Вінниці / У Вінниці «народний» Монюшко став «джазовим»Новини Вінниці / У Вінниці «народний» Монюшко став «джазовим»Новини Вінниці / У Вінниці «народний» Монюшко став «джазовим»Новини Вінниці / У Вінниці «народний» Монюшко став «джазовим»Новини Вінниці / У Вінниці «народний» Монюшко став «джазовим»Новини Вінниці / У Вінниці «народний» Монюшко став «джазовим»
admin

22 вересня, 2019