У Вінниці ліквідували витоки водопровідних труб під водою

Новини Вінниці / У Вінниці ліквідували витоки водопровідних труб під водою

У річці Південний Буг працівники Вінницяоблводоканалу спільно з аварійно-рятувальним загоном Головного управління ДСНС України у Вінницькій області успішно ліквідували витоки на магістральних водопровідних трубах під водою.

Як повідомили на сайті Вінницяоблводоканалу, витоки сталися на водопровідній трубі, яка прокладена по дну річки Південний Буг, відомій як «дюкерний перехід». Минулого місяця вже фіксували подібні витоки, тому цього разу вирішили покликати на допомогу водолазів з ДСНС. Спільна команда оперативно знайшла місце витоку, провела обстеження та ліквідувала проблему.

«Минув місяць, а на водопровідній трубі, яка прокладена по дну річки Південний Буг (так званий «дюкерний перехід»), знову стався витік. Тому ми покликали водолазів з ДСНС і разом взялися до роботи. Витік знайшли, обстежили і ліквідували. Така робота складна, але необхідна в рамках підготовки до наступного опалювального сезону та боротьби з втратами води», - зазначено у повідомленні.

Ця операція є частиною більшого плану підготовки міста до осінньо-зимового періоду. За даними Вінницяоблводоканалу, станом на кінець червня виконано 46% усіх запланованих робіт по підготовці до осінньо-зимового періоду. Роботи з ліквідації витоків на магістральних водопровідних трубах є надзвичайно важливими для забезпечення безперебійного водопостачання містян в холодну пору року.

Ліквідація витоків водопровідних труб під водою вимагає високого рівня професійності та координації між різними службами. Вінницяоблводоканал та Головне управління ДСНС України у Вінницькій області продемонстрували ефективну взаємодію та оперативність у вирішенні цієї складної задачі.