У Вінниці діятиме інтерактивний лабіринт медіаграмотності «НЕ ВІРРР – ПЕРЕВІРРР»

Новини Вінниці /  У Вінниці діятиме інтерактивний лабіринт медіаграмотності «НЕ ВІРРР – ПЕРЕВІРРР»

З 22 серпня по 1 вересня у Вінниці, в Центральному міському парку імені М. Леонтовича, діятиме унікальний проєкт – Лабіринт медіаграмотності «НЕ ВІРРР – ПЕРЕВІРРР».

Цей інтерактивний простір допоможе відвідувачам розвинути навички критичного мислення, навчитися розпізнавати дезінформацію та пропаганду, що є надзвичайно важливим у сучасному інформаційному середовищі.

Проєкт «НЕ ВІРРР – ПЕРЕВІРРР» є першим та єдиним у своєму роді в Україні. Лабіринт створено в межах програми «Мріємо та діємо» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується організацією IREX. Мета проєкту – підвищити стійкість українців до інформаційних маніпуляцій, фейків та пропаганди, що стає особливо актуальним в умовах повномасштабної війни.

Лабіринт – це мобільна конструкція розміром 10×10 метрів, яка складається з 12 кімнат, кожна з яких присвячена окремій темі медіаграмотності. Відвідувачі матимуть змогу дізнатися про такі важливі теми, як інформаційний шум, клікбейт, маніпуляції, пропаганда, тролі та боти, стереотипи й популізм.

Мандруючи лабіринтом, учасники не тільки розширять свої знання, але й зможуть навчитися практичним навичкам, які допоможуть їм орієнтуватися в сучасному інформаційному просторі. Вони дізнаються, як працюють алгоритми соціальних мереж, як розрізняти факти та судження, протидіяти маніпуляціям та виявляти ботів і тролів.

Лабіринт працюватиме щодня з 11:00 до 21:00, і вхід для всіх охочих є безкоштовним. У разі повітряної тривоги захід призупиняється, а всі присутні зможуть скористатися найближчим укриттям.