У Вінниці 13-річний мотоцикліст збив жінку на пішохідному переході

Новини Вінниці / У Вінниці 13-річний мотоцикліст збив жінку на пішохідному переході

8 серпня у Вінниці стався інцидент, в якому 13-річний мотоцикліст збив 27-річну жінку на пішохідному переході.

За попередніми даними, 27-річна жінка перетинала проїжджу частину дороги по нерегульованому пішохідному переходу, коли стала жертвою ДТП. Внаслідок удару жінка отримала травми й була терміново госпіталізована до лікарні. Її стан наразі уточнюється.

Поліція Вінниччини повідомила, що мотоцикл був поміщений на арештмайданчик для подальшого проведення експертизи. 13-річного мотоцикліста оглянуто – він перебував у тверезому стані.

Досудове розслідування за фактом аварії проводиться за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за порушення правил безпеки дорожнього руху. Санкція цієї статті включає до 3 років обмеження волі з можливим позбавленням права керувати транспортними засобами на той же термін.

"Після проведення необхідних слідчих дій та експертиз буде вирішено питання щодо відповідальності батьків малолітнього водія", - повідомили в поліції.

Цей випадок привертає особливу увагу до проблеми безпеки дорожнього руху та контролю за участю неповнолітніх у керуванні транспортними засобами.