У центрі Вінниці можна буде безкоштовно зробити кардіограму та перевірити здоров'я

Новини Вінниці / У центрі Вінниці можна буде безкоштовно зробити кардіограму та перевірити здоров'я

27 вересня на площі Європейській у Вінниці кожен охочий зможе безкоштовно зробити ЕКГ, перевірити рівень цукру та тиск, а також отримати консультації медиків з питань здоров'я та вакцинації.

Напередодні Всесвітнього дня серця, який відзначають 29 вересня, у центрі Вінниці проведуть масову акцію для перевірки здоров’я серця. У п'ятницю, 27 вересня, з 11:00 до 15:00 на площі Європейській вінничани матимуть можливість безкоштовно пройти електрокардіограму (ЕКГ), що дозволить вчасно виявити серцеві проблеми.

Окрім діагностики роботи серця, на заході можна буде виміряти рівень цукру в крові, артеріальний тиск, визначити індекс маси тіла, а також отримати консультації від фахівців. Медики нададуть поради щодо здорового способу життя, профілактики захворювань серця та розкажуть про важливість вакцинації. Вінничани зможуть вакцинуватися від дифтерії, правця та COVID-19.

Директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш зазначив, що День серця — це чудова нагода нагадати людям про необхідність регулярно піклуватися про своє здоров’я. Він підкреслив важливість таких заходів, адже своєчасна діагностика може допомогти виявити приховані проблеми зі здоров’ям і запобігти серйозним ускладненням.