У Росії тепер своїх мертвих окупантів називають «пропав без вісті»

Новини Вінниці / У Росії тепер своїх мертвих окупантів називають «пропав без вісті»

Через надвеликі втрати особового складу у Росії засекретили дані про загиблих в Україні, а пресі заборонили колишні «вольниці» з панегіриками. В Оренбурзі, що на Південному Уралі, не тільки видали частину, в якій служив їх померлий 19-річнийц земляк, але й вказали, що він «пропав безвісті» поблизу Бучі, тобто приймав участь у вбивствах та знущаннях з мирного населення. І що цікаво, долю «зниклого» окупанта місцеве ЗМІ вказало в лапках, аби заангажованому пропагандистськими «байками» населенню було зрозуміліше, що десантника вбито на чужій землі.

Завдяки матеріалу про чергового «пропавшего безвести» бравого путінського морячка відомо про ще одну військову частину расєї, яка навесні мила берці у крові українців на Київщині, зокрема у місті Бучі.

Життєва історія 19-річного Марата Ляміна з села Нижня Павловка Оренбурзької області, звідки не так далеко до Казахстану, оригінальністю не вирізняється. Школа, навчання у аграрному коледжі, що хлопець закинув. Далі служба у «елітних військах» - спершу «голубые береты», а далі морська піхота у м. Петропавловську-Камчатському...

А далі бравий морпіх наприкінці 2021 року «со своей бригадой сначала отправился на учения в Беларуссию, а оттуда - на Украину». «На связь не выходил»... І загинув в «Бучинском районе (в тексті - слова оригінал) в начале марта».

Цікаво, що родичі Марата не приховують ані місця служби.ю ані імовірних обставин його зникнення без вісти чи загибелі... Але ж «горе то какое» - його навіть упізнали на фотографії з соцмереж... А от повернути додому «прощальным грузом-200» ні в яку...

Згідно даних у відкритому доступі у м. Петропавлоську-Камчатському дислокується «40-а окрема Краснодарсько-Харбінська двічі Червонопрапорна бригада морської піхоти (40 ОБрМП, в/ч 10103) — з'єднання морської піхоти Тихоокеанського флоту Збройних сил Росії.

Пункт постійної дислокації — селище Долинівка, місто Петропавловськ-Камчатський Камчатського краю, на території Східного військового округу».

Ця частина теж досить таки «публічна». А ще у відкритому доступі є навіть витяги із ЗМІ та соцмереж, де йдеться про загибель її «орлів» під час вторгнення до України. Є там й бравий морпіх Марат... Першим у переліку...

Бо усе таємне рано чи пізно стає явним...

Підготував Анатолій Мельник

admin

18 червня, 2022