У пам’ять про загиблого бійця відкрили меморіальну дошку

Новини Вінниці / У пам’ять про загиблого бійця відкрили меморіальну дошку

У селі Бугаків Брацлавської громади відкрили меморіальну дошку на честь загиблого захисника України Юрія Леонідовича Ведельського.

Як повідомили на сайті Тульчинської районної державної адміністрації, у роковини загибелі Юрія Леонідовича Ведельського, 22 липня 2023 року, в селі Бугаків Брацлавської громади відкрили меморіальну дошку. Військовослужбовець мужньо боронив Батьківщину на Луганщині, де у запеклому бою отримав смертельне осколкове поранення під час ворожого мінометного та артилерійського обстрілу.

Біля Бугаківської гімназії зібралися односельці, друзі, батьки, керівництво громади та духовенство, щоб вшанувати пам’ять героя. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять Юрія Ведельського та усіх українців, які загинули захищаючи рідну землю від російського окупанта.

«Шануючи подвиг нашого Героя, його ім’я навіки викарбовано на меморіальній дошці, встановленій на адміністративній будівлі навчального закладу. Відтепер пам’ятний знак на стіні гімназії буде постійним спогадом поколінням про патріотизм і героїчний подвиг випускника закладу та захисника рідної Батьківщини», – зазначили в адміністрації.

Право відкриття меморіальної дошки надали матері загиблого військовослужбовця Лідії Михайлівні та коханій дівчині Героя Світлані. Юрій Леонідович служив командиром 1 відділення 1 взводу оперативного призначення, 7 роти оперативного призначення (на бронетранспортерах) 3 батальйону оперативного призначення. За особисту мужність та самовідданість, проявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, він був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Настоятель храму Пресвятої Богородиці Отець Олександр освятив меморіальну дошку. У своїй промові він зазначив, що час не зітре з пам’яті імена героїв сьогодення, які віддали своє життя за Україну. Юрій Леонідович назавжди залишиться в серці кожного як приклад патріотизму, незламності духу, добра, самопожертви та безмежної любові до України.

«Світлий спомин про Героя назавжди залишиться в наших серцях», – підсумували в адміністрації.