У МОЗ відреагували на звернення нардепів: на Вінниччині збільшили кількість лікарень, де лікуватимуть COVID-19

Новини Вінниці / У МОЗ відреагували на звернення нардепів: на Вінниччині збільшили кількість лікарень, де лікуватимуть COVID-19

Міністерство охорони здоров'я внесло до переліку лікарень, що надаватимуть допомогу хворим на коронавірус на Вінниччині Шаргородську ЦРЛ та Бершадську ОЛІЛ.

Міністерство охорони здоров'я внесло до переліку лікарень, що надаватимуть допомогу хворим на коронавірус на Вінниччині Шаргородську ЦРЛ та Бершадську ОЛІЛ.

Про це повідомила на своїй сторінці у фейсбук народна депутатка Лариса Білозір ( депутатська група "Довіра").

"Ще за кілька місяців до цього рішення ми разом з колегами Миколою Кучером та Іриною Борзовою устрічались з керівником МОЗ Максимом Степановим саме з цього приводу, звертали увагу міністра на нерівномірність розподілу в регіоні лікарень, де лікують хворих на коронавірус. Я також мала окрему зустріч з головним санітарним лікарем України Віктором Ляшко, щодо включення цих медичних закладів до вказаного переліку. От і маємо результат – у МОЗ доповнили за зверненням ще дві лікарні. У профільному міністерстві нарешті зрозуміли непропорційний розподіл медзакладів на Вінниччині, коли на півночі області маємо 7 лікарень по COVID-у, а у південній частині регіону - всього 2 лікарні - Тростянецька і Могилів-Подільська. У яких були всього 35 ліжко-місць на майже 500 тис. населення. До речі, така ж парадоксальна ситуація і з затвердженими опорними лікарнями на Вінниччині",- зазначила ініціаторка звернення до МОЗ Лариса Білозір.

Як зазначається, останнє рішення МОЗ дозволить більш рівномірно розподілити навантаження на медиків у південній частині області та покращити доступність послуг для хворих. Адже динаміка збільшення кількості зареєстрованих випадків COVID-19, зумовлювала потребу у додаткових інфекційних ліжках в районі південно-східної частини області.

Окрім того, включення Бершадської ОЛІЛ та Шаргородської ЦРЛ до переліку лікарень, що надаватимуть допомогу хворим на коронавірус, дасть змогу НСЗУ укласти договір з лікарнею та надати фінансування на лікування коронавірусних хворих, адже ці лікарні відповідають всім вимогам НСЗУ та є опорною лікарнею інтенсивного лікування.

admin

27 серпня, 2020