У Карлсруе створять мурал-вишиванку на стіні бібліотеки Українського культурного центру

Новини Вінниці / У Карлсруе створять мурал-вишиванку на стіні бібліотеки Українського культурного центру

У рамках святкування Дня вишиванки 2024 року, у місті-побратимі Вінниці, Карлсруе, буде створено унікальний мурал-вишиванку на стіні бібліотеки Українського культурного центру.

Цей захід організовує німецько-українське товариство "Українці в Карлсруе" з метою збереження та популяризації української культури серед діаспори та поглиблення міжкультурних зв’язків між Україною та Німеччиною.

Мурал-вишиванка стане символом єдності та культурного розмаїття, який об'єднає українців та їхніх друзів у Карлсруе. Учасники заходу матимуть можливість долучитися до створення великого малюнка-орнаменту, розмальовуючи один квадратик муралу у червоний або чорний колір. Таким чином, кожен зможе залишити свій слід у цьому неповторному проєкті.

Організатори запрошують всіх бажаючих зробити символічний внесок і долучитися до ініціативи. Імена або нікнейми учасників, які захочуть бути вписаними в історію співпраці громад Вінниці та Карлсруе, будуть вказані в описі муралу. Інформацію можна надіслати на електронну адресу: [email protected].

Всі зібрані кошти будуть спрямовані на гуманітарні проєкти товариства "Українці в Карлсруе", які спрямовані на підтримку земляків в Україні. Таким чином, участь у флешмобі не лише дозволить створити культурний символ, а й надасть реальну допомогу тим, хто її потребує.