Тиждень аварій на Вінниччині: ДТП, травми, загиблі та розслідування

Новини Вінниці / Тиждень аварій на Вінниччині: ДТП, травми, загиблі та розслідування

Минулого тижня на Вінниччині сталася серія дорожньо-транспортних пригод, які призвели до значних пошкоджень, травм та людських втрат.

Аварія зі спецтранспортом ДСНС

21 травня у Вінниці на перехресті вулиць Келецька та 600-річчя відбулося зіткнення спецтранспорту ДСНС і легкового автомобіля Renault. Внаслідок зіткнення машина рятувальників перекинулася. Водій спецтранспорту отримав травми та був оглянутий медиками. Автомобіль ДСНС рухався на виклик у мікрорайон Поділля. 

П'яний водій вчинив ДТП та втік

24 травня ввечері на вулиці Шевченка сталася ДТП за участі автомобіля Nissan Primera, водій якого не впорався з керуванням, врізався у припарковані Volkswagen Passat та Volkswagen Golf і намагався втекти з місця події. Свідок інциденту переслідував порушника та повідомив патрульних. Водія Nissan, 39-річного мешканця Вінниці, виявили вдома з ознаками алкогольного сп'яніння. Він відмовився пройти огляд на алкотестері, і патрульні склали на нього чотири адмінматеріали: за керування у стані сп'яніння, порушення ПДР, залишення місця ДТП та керування без відповідного посвідчення.

Інші ДТП минулого тижня

23 травня у селі Нестерварка Тульчинського району сталася трагічна ДТП, внаслідок якої загинув 12-річний велосипедист. За попередньою інформацією, 35-річний водій автомобіля Toyota здійснив наїзд на хлопчика, який перетинав проїзну частину у невстановленому місці. Попри спроби медиків, дитина померла від отриманих травм. Водій був тверезий, автомобіль вилучено та поміщено на арештмайданчик. Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Тієї ж ночі, 24 травня, неподалік села Пилява Тиврівської ОТГ, 33-річний водій автомобіля Ford зіткнувся з мотоциклом Geon, який рухався у попутному напрямку. Унаслідок аварії 23-річний пасажир мотоцикла загинув, а 38-річного водія мотоцикла було госпіталізовано з травмами.

25 травня ввечері на автошляху Оратів-Іллінці зіткнулися автомобілі Toyota та ВАЗ. Водія ВАЗ, затиснутого в салоні, деблокували рятувальники за допомогою спеціального інструменту та передали медикам. Причини аварії встановлюють правоохоронці.

Того ж дня поблизу міста Тульчин 37-річна водійка автомобіля Lada не впоралася з керуванням та здійснила наїзд на 74-річного велосипедиста. Постраждалого доставили до лікарні.

У центрі Калинівки 25 травня зіткнулися легковик Таврія та пасажирський автобус Богдан. В результаті аварії загинув 62-річний водій Таврії, а пасажири автобуса не постраждали.

Поліція проводить розслідування всіх цих ДТП, відкриваючи кримінальні провадження за ч.ч. 1 та 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Санкції передбачають покарання від обмеження волі до позбавлення волі на строк до восьми років.