Центр денного догляду для людей з інвалідністю на Вінниччині

Новини Вінниці / Центр денного догляду для людей з інвалідністю на Вінниччині

У Вапнярській територіальній громаді відкрили Центр денного догляду з майстернею зайнятості для людей з інвалідністю.

Проєкт «Центр денного догляду» було анонсовано на сайті Вінницької ОВА. Директорка Департаменту соціальної й молодіжної політики Світлана Ярмоленко розповіла про значну роботу, виконану в рамках цього проєкту. За п'ять місяців Асоціація «Відкриті серця» провела ремонтні роботи у власних приміщеннях площею 115,8 кв. м, створюючи безбар'єрне середовище для людей з інвалідністю.

Центр обладнаний навчальною кухнею, свічковою майстернею, простором для миловаріння, майстернею для роботи з тканиною, а також туалетними кімнатами й роздягальнею. Це дозволяє створити комфортні умови для проведення денного догляду та соціально-трудової адаптації людей з інвалідністю.

Світлана Ярмоленко зазначила, що після відкриття Центру проєкт буде продовжуватися ще 10 місяців, надаючи послуги денного догляду мешканцям Вапнярської територіальної громади, які мають інвалідність і потребують сторонньої допомоги.

Особливу увагу варто звернути на плани Асоціації «Відкриті серця» щодо масштабування результатів проєкту. Організація прагне активізувати громади до створення соціальних послуг на місцях, що дозволить підвищити якість життя людей з інвалідністю у різних регіонах України.

 

Новини Вінниці / Центр денного догляду для людей з інвалідністю на ВінниччиніНовини Вінниці / Центр денного догляду для людей з інвалідністю на ВінниччиніНовини Вінниці / Центр денного догляду для людей з інвалідністю на ВінниччиніНовини Вінниці / Центр денного догляду для людей з інвалідністю на ВінниччиніНовини Вінниці / Центр денного догляду для людей з інвалідністю на ВінниччиніНовини Вінниці / Центр денного догляду для людей з інвалідністю на ВінниччиніНовини Вінниці / Центр денного догляду для людей з інвалідністю на ВінниччиніНовини Вінниці / Центр денного догляду для людей з інвалідністю на Вінниччині