Судитимуть жителя Гайсинського району

Новини Вінниці / Судитимуть жителя Гайсинського району

Чоловік постане перед судом за незаконне зберігання та продаж бойових припасів.

Прокурори Гайсинської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо 41-річного жителя Гайсинського району, який придбав, зберігав та продавав бойові припаси, не маючи на це передбаченого законом дозволу. 

Як повідомила пресслужба Вінницької обласної прокуратури, під час досудового розслідування було встановлено, що обвинувачений незаконно зберігав у своєму будинку дві осколкові ручні гранати РГД-5 з підривачем та майже 200 патронів, які підходять для стрільби з автоматів та кулеметів конструкції АКМ-74 та РПК-74. Чоловік продав частину боєприпасів, отримавши за них 4,4 тисячі гривень.

Під час контрольованої правоохоронцями операції з продажу боєприпасів, обвинуваченого було затримано на місці злочину. У його помешканні було вилучено решту збережених боєприпасів. 

Обвинуваченого було взято під варту на час слідства. Досудове розслідування проводилося слідчими слідчого відділення відділу поліції № 1 Гайсинського РУ ГУНП у Вінницькій області.

За вчинення цього злочину чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Водночас згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою, доки її вину не буде доведено у встановленому законом порядку та підтверджено обвинувальним вироком суду.