Судитимуть вінничан за незаконний перетин кордону через Дністер

Новини Вінниці / Судитимуть вінничан за незаконний перетин кордону через Дністер

Вінницька область стала ареною масштабної кримінальної справи, пов'язаної з незаконним перетином державного кордону.

Згідно з інформацією від пресслужби Вінницької обласної прокуратури, обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб було скеровано до суду за обвинуваченням в організації та сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України. Це правопорушення, відповідно до частини 3 статті 332 Кримінального кодексу України, є серйозним злочином, вчиненим з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб.

Досудовим розслідуванням встановлено, що злочинці за 6 тисяч доларів США взяли на себе зобов’язання сприяти незаконному перетину кордону для одного з жителів Вінницького району. Правопорушники підготували заздалегідь розроблений маршрут та умови для переправлення, включаючи надання необхідного спорядження, такого як гідрокостюм і ласти.

Для реалізації свого плану зловмисники транспортували військовозобов'язаного з Вінниці до міста Ямпіль, де планували переправити його через річку Дністер на територію Республіки Молдова. Під час руху в напрямку кордону два з чотирьох злочинців були затримані, а ще двом особам висунуто підозру на основі результатів негласних слідчих дій.

Цей випадок підкреслює не лише масштаби організованої злочинності в сфері нелегальної міграції, але і зусилля правоохоронних органів у боротьбі з такими злочинами. Важливо зазначити, що відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою до тих пір, поки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.