Суд відправив під варту осіб, які створювали порнографію

Новини Вінниці / Суд відправив під варту осіб, які створювали порнографію

Вінницький міський суд ухвалив рішення про тримання під вартою осіб, які підозрюються у виготовленні та збуті порнографічних матеріалів.

На своїй сторінці Вінницький міський суд повідомив про застосування запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою із визначенням застави в розмірі 242 240 грн до підозрюваних у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 301 та ч. 3 ст. 301-1 Кримінального кодексу України.

Згідно з рішенням суду, підозрювані діяли за попередньою змовою, виготовляючи та збуваючи порнографічні матеріали через соціальні мережі. Вони створювали відеофайли порнографічного характеру та розміщували оголошення про надання доступу до цих файлів. Спільники вели переписку з потенційними покупцями, обговорюючи умови збуту. Після отримання оплати, відеофайли надсилалися у приватні повідомлення.

Суд зазначає, що у деяких відеофайлах виявлено ознаки дитячої порнографії. Це значно ускладнює справу, адже виготовлення, розповсюдження та збут дитячої порнографії є тяжким злочином.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ч. 3 ст. 301 КК України – ввезення, виготовлення, зберігання, перевезення, збут чи розповсюдження порнографічних матеріалів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

ч. 3 ст. 301-1 КК України – виготовлення, розповсюдження, збут дитячої порнографії або примушування неповнолітніх до участі у створенні дитячої порнографії, караються позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Наразі тривають слідчі дії. Вінницький суд закликає громадян бути пильними та повідомляти про будь-які підозрілі дії, пов'язані з виготовленням та розповсюдженням порнографічних матеріалів, особливо дитячих.