Скандальне затримання стоматолога на Вінниччині

Новини Вінниці / Скандальне затримання стоматолога на Вінниччині

Інцидент із застосуванням сили поліцейськими до місцевого жителя набирає розголосу.

У Хмільнику стався скандальний інцидент за участі правоохоронців і місцевого жителя. На своїй сторінці у соціальній мережі чоловік опублікував відео, на якому видно, що двоє поліцейських на землі біля службового авто намагаються зв’язати йому руки. Затриманим виявився місцевий стоматолог Олександр Шестопалюк.

За словами Шестопалюка, коли він намагався з'ясувати підстави свого затримання, правоохоронці застосували до нього фізичну силу без вагомих на те причин. Це призвело до отримання тілесних ушкоджень, зокрема забоїв м'яких тканин обличчя, ран на обличчі та костей рук, що підтверджуються відповідними лікарсько-консультативними висновками. Чоловік підкреслює, що не чинив жодного опору, лише намагався зрозуміти причини свого затримання.

"Подібні факти порушень поліцейськими прав і свобод людини та громадянина потребують належного реагування. Тому в подальшому я звернувся до керівників Нацполіції, Поліції та Державного бюро розслідувань," - підписав відео Олександр Шестопалюк.

У відповідь на подію, на сайті ГУ Нацполіції у Вінницькій області 28 липня було повідомлено про початок службового розслідування. Згідно з офіційною заявою, 27 липня під час несення служби поліцейські та представники ТЦК та СП зупинили водія, який відмовився пред’являти посвідчення особи. Між учасниками виник конфлікт, який призвів до застосування сили.

"За цим фактом керівництвом ГУНП призначено проведення службового розслідування, під час якого будуть встановлені всі причини та обставини події," - йдеться в повідомленні поліції.