«Школи супергероїв» у Вінниці

Новини Вінниці / «Школи супергероїв» у Вінниці

У Вінниці відкрили «Школи супергероїв» для дітей, які довго перебувають у лікарнях, надаючи їм можливість продовжувати освіту та відчувати підтримку.

Весною цього року запрацювали нові освітні осередки «Школи супергероїв» одразу у двох лікарнях — Вінницькій обласній лікарні та Вінницькому обласному медичному центрі. Проєкт, ініційований Міністерством освіти й науки України, спрямований на забезпечення права на освіту для дітей, які змушені тривалий час перебувати в медичних закладах. Це важливий крок у створенні безбар'єрного простору в Україні, який підтримала Фундація Олени Зеленської.

Проєкт «Школа супергероїв» розширюється по всій Україні. Цього року нові освітні осередки відкрилися у Кривому Розі, Львові, Вінниці та Рівному. У Вінниці діти, які перебувають у лікарнях, тепер мають можливість продовжувати своє навчання та здобувати знання навіть у таких непростих умовах.

Засновниця «Школи супергероїв» та заступниця міністра освіти і науки України Євгенія Смірнова підкреслила важливість цього проєкту: «Мережа Шкіл супергероїв продовжує рости. А це значить, що ще більше дітей, які вимушено довгий час перебувають у лікарні, матимуть доступ до якісної освіти. Для них це можливість мати дитинство за лікарняними стінами, здобувати знання та позитивні емоції. Війна лиш підсвітила надзвичайну важливість підтримки дітей та забезпечення освітнього процесу в дитячих лікарнях.»

«Школи супергероїв» надають дітям можливість вивчати різні предмети, включаючи правознавство, що є особливо важливим для їхнього загального розвитку та підготовки до майбутнього. Педагоги та психологи працюють разом, щоб забезпечити ефективний та індивідуалізований підхід до кожного учня.

Керівниця ДУ «Школа супергероїв» Наталія Жилінська зазначила: «З першого дня роботи в новому осередку вчитель одразу поспішає в лікарняні палати, щоб знайомитися з новими учнями та проводити перші заняття. Це дає змогу вивчити індивідуальні потреби дітей і персоналізувати освітній процес, оптимізувати його під індивідуальні потреби кожного супергероя.»

Проєкт реалізується в межах флагманської ініціативи «Освіта для всіх», спрямованої на створення безбар’єрного простору в Україні. Підтримка Фундації Олени Зеленської дозволила значно розширити мережу таких шкіл, і до кінця 2024 року планується відкрити ще шість нових осередків.

 

Новини Вінниці / «Школи супергероїв» у ВінниціНовини Вінниці / «Школи супергероїв» у ВінниціНовини Вінниці / «Школи супергероїв» у ВінниціНовини Вінниці / «Школи супергероїв» у Вінниці