Що буде в разі перемоги Зеленського? Думка топ-блогера Бігдана

Новини Вінниці / Що буде в разі перемоги Зеленського? Думка топ-блогера Бігдана

Для Вінниччини і Петро Порошенко, і Володимир Зеленський вважаються «своїми». Перший через родинний бізнес і світломузичний фонтан в обласному центрі, а також обрання депутатом, а другий завдяки постійній присутності на телеканалі «1+1», який дивляться у більшості родин. Будемо відверті, телевізор давно став членом майже кожної родини. Відомий український блогер Ігор Бігдан висловив власну думку стосовно того, «що буде, якщо все ж таки переможе Зеленський»?

Для Вінниччини і Петро Порошенко, і Володимир Зеленський вважаються «своїми». Перший через родинний бізнес і світломузичний фонтан в обласному центрі, а також обрання депутатом, а другий завдяки постійній присутності на телеканалі «1+1», який дивляться у більшості родин. Будемо відверті, телевізор давно став членом майже кожної родини. Відомий український блогер Ігор Бігдан висловив власну думку стосовно того, «що буде, якщо все ж таки переможе Зеленський»?

Російськомовний блогер з Кременчука лаконічно розклав по полицям те, що, на його думку, чекає Україну з обранням Володимира Зеленського президентом. «Поличка» перша – економіка.

«Коломойський поверне собі ПриватБанк - процес повернення вже запущений, не чекаючи результатів виборів. Нагадаю, що коли Приват забирали, він був порожній - близько 2 мільярдів доларів Коломойський вивів на офшори, це те, що вдалося вирахувати. Україна подала позови до європейських судів на повернення вкраденого, а дірку в банку закрила за рахунок наших податків - на докапіталізацію банку держава витратила понад 155 млрд грн.», - зазначає блогер, додаючи, що сумарно українці втратять 7-8 мільярдів доларів (6% ВВП, більше, ніж весь бюджет оборонки).

Ігор Бігдан вважає, що «дивлячись на ці фокуси, МВФ піде не попрощавшись». Кредити фонд давав в обмін на реформи і збалансований бюджет, а якщо країна «допомагає» олігарху, то немає сенсу з нею працювати. Крок МВФ у Зеленського творчо обіграють - "я ж обіцяв послати їх…, ну ось - послав!".

«Загальна радість, рейтинг Зеленського наздоганяє Путіна. І тут в бік прилітає наступна торпеда - держборг України. Нагадаю що створили його НЕ Гройсман з Яценюком, а Тимошенко з Азаровим. Однак віддавати його доведеться всім нам, і 2019 рік - піковий по виплатах: 12,7 млрд доларів, і ще $ 10,5 мільярда в 2020-му році. Єдиний спосіб повернути ці гроші - перевести кредит, та тільки ось МВФ пішов і ніхто грошей більше не дає. Вирішити цю проблему ЗеКоманда може двома способами. Перший всім відомий - дефолт. Коломойський однозначно вважає це рішення найоптимальнішим, та й його гасло «борги віддають тільки боягузи» не є таємницею. Логіка в його позиції є: дефолт призведе до відходу іноземного капіталу, відтоку інвестицій, обвалу вартості нерухомості та бізнесу - отже можна буде все це скупити за копійки. За ті самі 8 мільярдів, які вдасться віджати у країни на першому етапі, вже запущених у справу», - пророкує блогер.

Він вказує, що «дефолт неминуче призведе до краху гривні - мова йде про падіння в рази», а курс долара може сягнути 100 або 200 гривень. Подорожчають бензин, газ і вугілля, ціна на які завжди прив’язувалась до курсу. Навіть, хліб з молоком. З посиленням потоку біженців-заробітчан Україну звинуватять у порушенні міграційного режиму. Це привід для скасування безвізу.

«Коротше, якщо ви пам'ятаєте початок 90-х - ось приблизно те ж саме буде. Тільки ще і з війною на сході, приватними арміями і купою зброї на руках. Свіжий приклад з відключеннями світла, голодом і мільйонами біженців - Венесуела, можете спостерігати онлайн», - нагадує Ігор Бігдан.

Однак він пояснює, що є спосіб оминути дефолт – гроші може позичити Путін, як за президентства Януковича.

«Але ми всі чудово розуміємо, що просто так гроші він не дасть, а тільки в обмін на раніше озвучені вимоги - які Зеленський вже запропонував обговорювати і «зійтися посередині». Я не знаю, який варіант вибере Коломойський - дефолт або втрату суверенітету. Але обидва варіанти є пеклом, повз якого ми змогли пройти в 2014-2019 роках - не в останню чергу завдяки «жахливому баризі» Порошенку», - зазначає блогер.

Друга «поличка» - армія. Ігор Бігдан нагадує, що для оборони держави потрібні гроші. А з дефолтом витрачати не буде чого.

«Гадаю, що після інаугурації «Зе», нашій армії залишиться жити не більше року», - пише блогер, уточнюючи, що ситуація може обернутися військовим переворотом з приходом до влади «хунти» - саме про це вже 5 років кажуть у Москві.

Ігор Бігдан зазначає, що в разі невдалого перевороту та супротиву Нацгвардії Авакова в Україні розпочнеться та сама «громадянська війна», про яку знову ж таки постійно горланять на російському ТВ. Наразі, при Порошенку, за його словами, досягнуто балансу силових структур. 

Третя «поличка» - внутрішня політика. І. Бігдан допускає, що на початку ми побачимо показушні руйнування будинків корупціонерів, а можливо, навіть відрубані руки.

«Шоу «Слуга народу» з імітацією реформ продовжиться, як мінімум до виборів в Раду восени 2019 року. Після того, як партія ЗеКо отримає свої 30% голосів і сформує «ширку» з БЮТ, половиною аваковського «Нарфронта», перебіжчиками з БПП, «Оппоблоком» Бойка й іншим мотлохом, влада в Україні буде захоплена олігархами повністю і безповоротно. Буде сформовано новий кабмін, замінено керівництво НБУ, ГПУ і СБУ», - вказує блогер, пояснюючи, що далі на черзі – скасуванні інституту президентства.

Адже до того часу рейтинг самого Зеленського буде на мінімальному рівні і українці погодяться з тим, що такий президент заважає. Його повноваження максимально обмежать.

Четверта «поличка» - зовнішня політика. Ігор Бігдан жартує, що у разі обрання президентом Зеленського всерйоз казати про зовнішню політику важко. Зустрівшись з ним, глави інших держав намагатимуться забути саму назву «Україна» і дихатимуть з облегшенням. 

«Так-так, з великим полегшенням. Ви що гадаєте, ці 5 років вони вводили санкції через те, що хотіли нам допомогти?», - задається питанням блогер.

«Поличка» п’ята – Росія. Прогнозуємо… 

«А Росія виграє цю війну. Руками українців. Знову ж - нічого нового, сто років тому історія була така ж. Потім був колективний СРСР, Голодомор, Гулаг, мільйони загиблих .. Що з цього повториться особисто з вами - вибирати вам», - зазначає Ігор Бігдан.

admin

7 квітня, 2019