"Рух заради Перемоги": велопробіг на підтримку ЗСУ

Новини Вінниці / "Рух заради Перемоги": велопробіг на підтримку ЗСУ

У велопробігу "Рух заради Перемоги", який відбувся у ліцеї №20 міста Вінниці, взяли участь понад 300 людей, включаючи учнів 5-9 класів, вчителів, батьків та офіцерів поліції.

Захід був організований у співпраці між ліцеєм та відділом поліції "Переможна весна" в рамках спільного проєкту. 

Директор навчального закладу Олег Слушний зазначив, що метою велопробігу було проїхати 5 кілометрів на велосипедах, зібрати кошти на допомогу українським захисникам, а також на практиці відпрацювати правила дорожнього руху та абетку велосипедиста.

Під час велопробігу вдалося зібрати понад 10 тисяч гривень, які будуть передані на додаткову амуніцію для військовослужбовця ЗСУ, який зараз проходить реабілітацію після поранення. Також до організаторів звернулася родина учня 7-Б класу з проханням допомогти їхньому однокласнику Марку Положаю, чий батько перебуває в Харківському госпіталі після поранення на фронті. Після реабілітації військовий планує повернутися на фронт.

Учениця ліцею Аня Кушнір, одна з учасниць велопробігу, зазначила: "Рух — це життя! Рухаємося до Перемоги!". Під час заходу було зібрано 10 101 гривню, які будуть передані родині оборонця для придбання необхідної амуніції.

Організатори та учасники велопробігу підкреслили важливість навіть маленьких донатів, адже кожен внесок робить велику справу у підтримці українських захисників. Захід став частиною більшої ініціативи підтримки військовослужбовців, які віддали своє здоров'я заради захисту України.