Психологічна підтримка на Вінниччині

Новини Вінниці / Психологічна підтримка на Вінниччині

За даними Департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької облдержадміністрації, наразі 48 таких закладів активно працюють з психічним здоров'ям дорослих та дітей.

За допомогою ініціативи, спрямованої на психологічну допомогу, 2340 фахівців медичних закладів області пройшли навчання, щоб забезпечити належний рівень підтримки та лікування психічних розладів.

За інформацією Департаменту, більшість фахівців - 915 лікарів та 1425 медичних сестер - пройшли навчання за допомогою онлайн-курсу "Ведення поширених психічних розладів на первинному рівні медичної допомоги із використанням керівництва mhGAP". Це навчання впроваджується в рамках програми медичних гарантій окремого пакету "Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги". Такий підхід дозволяє надати не лише базову, але й кваліфіковану психологічну допомогу в рамках мережі "первинки", забезпечуючи повний цикл медичного обслуговування для пацієнтів.

Важливою метою цієї програми є запобігати ігноруванню симптомів психічних розладів та вчасна допомога від фахівців. Згідно з повідомленням Департаменту, звертатися за психологічною допомогою - це вияв відповідальності за своє здоров'я, а не слабкість або сором. Ведучи здоровий спосіб життя, необхідно враховувати як фізичне, так і психічне благополуччя, і система "первинки" на Вінниччині спрямована саме на це.