Протипухлинні засоби надійшли до онкоцентру у Вінниці від благодійників

Новини Вінниці / Протипухлинні засоби надійшли до онкоцентру у Вінниці від благодійників

Україна отримала значну партію протипухлинного препарату "Тамоксифен" від французьких благодійників.

За повідомленням департаменту охорони здоров’я Вінницької області, Подільський регіональний центр онкології отримав 1080 упаковок цього препарату, який використовується для лікування онкопатологій.

Препарат "Тамоксифен" відомий своєю ефективністю у боротьбі зі злоякісними новоутвореннями молочної залози як у жінок, так і у чоловіків, а також входить до складу терапії при деяких захворюваннях жіночої репродуктивної системи.

Гуманітарна допомога з протипухлинними препаратами цього року надійшла до 24 медичних закладів України, що становить близько 11 тисяч упаковок. Важливо зауважити, що найбільшу партію ліків отримали Вінницька та Волинська області, де рак молочної залози є одним із найпоширеніших діагнозів.

Французькі благодійники, які передали ці препарати, проводять гуманітарну допомогу в Україні з початку конфлікту. Раніше вони надавали ліки для лікування поранених військових, а також засоби для вагітних.

Отримання такої важливої допомоги дозволить продовжувати лікування онкопацієнтів і забезпечити їм необхідну підтримку у боротьбі з хворобою.