Продавали наркотики через «Телеграм-канал»

Новини Вінниці / Продавали наркотики через «Телеграм-канал»

Четверо вінничан в умовах воєнного стану налагодили незаконний збут наркотиків.

Правоохоронці Вінниччини затримали чотирьох осіб, які організували незаконний збут особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу – через популярний месенджер «Телеграм». Молодики діяли за чітко продуманою схемою: після отримання коштів за наркотичний засіб, вони надсилали покупцям координати з місцем розташування товару. За цей злочин їм загрожує від шести до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Правоохоронці виявили, що збут наркотиків здійснювався з корисливим мотивом, спрямованим на отримання прибутку в умовах воєнного стану. Під час обшуків у підозрюваних було вилучено значну кількість доказів їхньої незаконної діяльності: грошові кошти, банківські картки, ваги та понад 500 г канабісу.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає відповідальність за незаконне придбання, зберігання та збут особливо небезпечного наркотичного засобу, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб. Санкція статті передбачає від шести до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі прокурори звернулися до суду з клопотанням щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.