Повітряна тривога під час НМТ: алгоритм дій

Новини Вінниці / Повітряна тривога під час НМТ: алгоритм дій

З початком основної сесії НМТ, в якій зареєстровано понад 287 тисяч вступників, МОН надало детальні роз’яснення щодо дій учасників у разі оголошення повітряної тривоги під час проведення тесту.

Якщо під час проведення НМТ буде оголошено повітряну тривогу, інструктор негайно зупинить роботу над тестом. Усі учасники та персонал пункту тестування мають перейти до найближчого укриття. Учасникам рекомендується зберігати свої відповіді після кожного завдання, щоб уникнути втрати даних.

Зупинка часу тестування

Під час повітряної тривоги час, який залишився до завершення НМТ, буде зупинено. Після завершення тривоги всі учасники повертаються до аудиторій для продовження виконання завдань тестування. Якщо тривога триватиме менше ніж 2 години 30 хвилин (сумарно для обох етапів тестування), учасники зможуть продовжити тестування з того місця, на якому зупинилися.

Якщо тривога триватиме понад 2 години 30 хвилин, відповідальний за тестовий пункт разом із регіональним центром оцінювання якості освіти прийме рішення щодо доцільності продовження тестування. У випадку зупинки НМТ через тривалу тривогу, учасники зможуть скласти тестування під час додаткових сесій.

Подання заяви на додаткову сесію

Для участі у додатковій сесії необхідно подати заяву до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. Заяву можна подати через відповідального за тестовий пункт одразу на місці або самостійно протягом трьох робочих днів (включно з тим днем, коли складали НМТ).

МОН закликає всіх учасників тестування та персонал пунктів тестування дотримуватися визначеного алгоритму дій для забезпечення безпеки під час проведення НМТ. У разі виникнення надзвичайних ситуацій, таких як повітряна тривога, важливо зберігати спокій і діяти згідно з інструкціями інструкторів та відповідальних осіб.