Повітряна тривога 8 липня 2024 року: наслідки

Новини Вінниці / Повітряна тривога 8 липня 2024 року: наслідки

Сьогодні, 8 липня рф здійснила черговий масований ракетний удар по Україні, внаслідок якого пошкоджено понад 50 цивільних об'єктів.

Володимир Зеленський відреагував на цей напад, закликавши міжнародну спільноту до рішучих дій, щоб покласти край російським ударам.

Близько 10 ранку, росія розпочала масштабну ракетну атаку на Україну. Станом на 11:00 було зафіксовано падіння уламків ракет у різних районах Києва: Солом’янському, Дніпровському, Дарницькому, Деснянському, Шевченківському та Голосіївському. 

Станом на 16-ту годину відомо про 17 загиблих та 48 постраждали у Києві та ще 2 поранено у Київський області. Одним з об'єктів, що зазнали влучання, стала будівля дитячої багатопрофільної діагностичної лікарні "Охорони материнства та дитинства” ("Охматдит").  Удар по "Охматдиту" здійснено ракетою Х-101. Наразі в Києві до рятувальної операції та розбору завалів приєдналися і містяни. 

Вибухи пролунали також в Дніпрі, Камʼянському та Кривому Розі. У Кривому Розі повідомляється про загибель 11 людей, 62 особи зазнали поранень, з них десятеро перебувають у тяжкому стані. Керівник ради оборони міста Олександр Вілкул повідомив, що під час російської атаки ракети влучили в адміністративну будівлю промислового підприємства, де зараз триває ліквідація наслідків.

"Понад 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня. Усі служби задіяні, щоб врятувати якнайбільше людей. І весь світ має задіяти всю свою рішучість, щоб нарешті покласти край російським ударам. Вбивства – це те, що несе путін. Тільки разом ми можемо принести справжній мир та безпеку," — написав президент Володимир Зеленський у своєму Телеграм-каналі.

Також, Вінницька обласна дитяча лікарня готова прийняти пацієнтів дитячої лікарні "Охматдит", яка зазнала руйнувань через ракетний удар. Про це повідомив голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий.