Посадовиця на Вінниччині заподіяла збитків на 2 000 000 гривень

Новини Вінниці / Посадовиця на Вінниччині заподіяла збитків на 2 000 000 гривень

На Вінниччині розпочато судовий процес стосовно директорки управління житлово-комунального господарства Жмеринської міської ради.

Слідчими Жмеринського районного відділу поліції було завершено досудове розслідування справи, в якій фігурує директорка управління житлово-комунального господарства Жмеринської міської ради. Встановлено, що між управлінням житлово-комунального господарства та Товариством з обмеженою відповідальністю було укладено підрядний договір на суму майже 4 мільйони гривень. Договір передбачав виконання робіт з літнього утримання доріг, тротуарів, площ, скверів та алей Жмеринської міської територіальної громади.

Посадовиця, користуючись своїм службовим становищем, підписала акт виконаних робіт за завищеною ціною. Обсяги робіт, вказані в акті, були меншими, ніж передбачено угодою. У результаті таких дій бюджету міської громади було заподіяно збитків на суму понад 1 мільйон 700 тисяч гривень.

Згідно з процесуальним керівництвом Жмеринської окружної прокуратури, обвинувальний акт було передано до суду. Жінці інкримінують розтрату чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинену в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України). Якщо її вина буде доведена, посадовиці загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.