Посадовців «Вінницяоблводоканалу» судитимуть у справі розкрадання 10 мільйонів на ремонті каналізації

Новини Вінниці / Посадовців «Вінницяоблводоканалу» судитимуть у справі розкрадання 10 мільйонів на ремонті каналізації

НАБУ та САП завершили розслідування та скерували до суду справу щодо екскерівника та чинного начальника відділу капітального будівництва комунального підприємства «Вінницяоблводоканал».

В ході слідства встановлено, що колишній керівник підприємства спільно з начальником відділу капітального будівництва організували укладення договору на ремонт каналізаційних систем у місті Вінниця. Замовник незаконно придбав необхідне обладнання через підконтрольну компанію за завищеними цінами, що призвело до збитків на суму понад 10 мільйонів гривень. Вартість устаткування була завищена майже у 2,6 раза порівняно з реальною ринковою вартістю.

Обвинувачені дії щодо укладання договору та придбання обладнання не лише порушили процедури закупівель, але й були здійснені без належного обґрунтування вартості, що суперечить вимогам законодавства.

За результатами розслідування, 16 жовтня 2023 року проти обвинувачених була повідомлена підозра за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України. Розслідування було завершено на початку грудня 2023 року, і тепер справа передана до суду для подальшого розгляду.