Понад 27 тис. євро намагалася вивезти через Вінницьку митницю громадянка Болгарії

Новини Вінниці / Понад 27 тис. євро намагалася вивезти через Вінницьку митницю громадянка Болгарії

55-річна жінка намагалася вивезти до Молдови незадекларовану валюту.

Громадянка Болгарії, прямуючи до Молдови, обрала напрямок руху «Зелений коридор», тим самим підтвердивши, що призначені для переміщення товари не підлягають оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо вивезення за межі митної території України й не підлягають письмовому декларуванню. Однак під час митного огляду було виявлено значну суму валюти:

  • 21702 доларів США;
  • 6565 євро;
  • 1105 болгарських левів.

Всього в еквіваленті – це 27237,48 євро. Перевищення дозволеної суми в еквіваленті становило 17237,48 євро, з якого сума штрафу склала 20% від суми, що перевищує дозволену законодавством, тобто 3447,5 євро.

За даним фактом складено протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 471 Митного кодексу України (МКУ) «Недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами», а саме: недекларування валютних цінностей, що переміщуються громадянами через митний кордон України, в сумі, що перевищує дозволену законодавством України для їх переміщення без письмового декларування.