Під час матчу Україна — Бельгія вболівальники розгорнули банер із зображенням Назарія "Грінки"

Новини Вінниці / Під час матчу Україна — Бельгія вболівальники розгорнули банер із зображенням Назарія "Грінки"

Ця акція мала на меті нагадати світу про тисячі футбольних фанатів, які, замість уболівати на трибунах, захищають Україну на фронті.

Під час гри, що відбулася 26 червня 2024 року, українські вболівальники розгорнули банер із портретом Назарія "Грінки" Гринцевича. Ця ініціатива була організована для вшанування пам'яті загиблого військовослужбовця та привернення уваги до самовідданості українських фанатів, які стали на захист своєї країни. Зображення на банері було згенеровано штучним інтелектом з фотографій 182 полеглих українських військових, які у цивільному житті належали до фанатських рухів українських клубів.

Мета акції — нагадати світу, що тисячі футбольних фанатів боронять Україну на фронті. Вони могли б уболівати за збірну на трибунах, але натомість захищають країну і віддають за мир у Європі своє життя.

Назарій Гринцевич, уродженець Вінниці, був відданим уболівальником місцевого футбольного клубу "Нива". Свій 19-й день народження він зустрів, захищаючи Маріуполь. Назарій провів чотири місяці у російському полоні, але після звільнення знову повернувся на фронт. Разом із побратимами він заснував підрозділ, де командував взводом оптичних спостерігачів. Назарій загинув у бою 6 травня 2024 року. "Грінці" було лише 21 рік.