П'яний водій збив на смерть 5-річного хлопчика у Вінниці

Новини Вінниці /  П'яний водій збив на смерть 5-річного хлопчика у Вінниці

Вчора, 7 липня, на вул. Пирогова сталася жахлива трагедія. П'яний водій збив 5-річного хлопчика, який перетинав дорогу разом із батьками на нерегульованому пішохідному переході.

За попередньою інформацією слідства, 40-річний водій автомобіля Nissan перебував у стані алкогольного сп'яніння, коли скоїв наїзд на малолітнього пішохода. Інцидент стався на вул. Пирогова, коли хлопчик разом з батьками перетинав проїзну частину дороги по нерегульованому пішохідному переходу. Після наїзду водій зник у невідомому напрямку, залишивши місце ДТП.

Медичні служби негайно прибули на місце події, але, на жаль, 5-річний хлопчик помер під час надання медичної допомоги. Трагедія глибоко вразила місцеву громаду та викликала значний суспільний резонанс.

Поліція оперативно встановила місцеперебування правопорушника. Водія затримали у порядку ст. 208 КПК України, а його транспортний засіб помістили на арештмайданчик. За фактом автопригоди слідчі розслідують кримінальне провадження за ч. 1 ст. 135 (Залишення в небезпеці) та ч. 3 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі.