П'яний чоловік пропонував правоохоронцям 35 тисяч гривень хабаря

Новини Вінниці / П'яний чоловік пропонував правоохоронцям 35 тисяч гривень хабаря

Житель Київської області намагався «відкупитись» від поліцейських, пропонуючи 15 000, а потім ще 20 000 гривень на одному з блокпостів Вінниччини.

За минулу добу двоє нетверезих водіїв намагалися уникнути відповідальності за адміністративні правопорушення, пропонуючи правоохоронцям хабарі. В обох випадках водії були у стані алкогольного сп’яніння. Тепер, окрім адміністративної відповідальності, вони нестимуть і кримінальну.

Однією з таких ситуацій став інцидент на блокпосту у Гайсинському районі, де під час несення служби інспектори сектору реагування патрульної поліції зупинили 30-річного водія ВАЗ-2110. Чоловік не виконав вимогу про зупинку, регульовану дорожнім знаком. У відділі комунікації поліції Вінниччини повідомили, що під час спілкування правоохоронці виявили у керманича ознаки алкогольного сп’яніння. Від освідування він відмовився. 

Під час документування адміністративного правопорушення житель Київської області намагався «відкупитись» від поліцейських, спочатку запропонувавши 15 000 гривень, а потім ще 20 000 гривень.

«Правоохоронці неодноразово попереджали водія про відповідальність за пропозицію хабаря, але керманич наполягав на своєму», - зазначено у повідомленні.

Інший випадок стався 21 липня у Гнівані, де працівники сектору реагування патрульної поліції під час комендантської години зупинили автомобіль Renault Megane, яким керував 37-річний місцевий житель. Під час перевірки документів у водія були помічені ознаки алкогольного сп’яніння. Він також відмовився від освідування. 

Під час документування адміністративного правопорушення водій намагався вмовити поліцейських не складати протокол, пропонуючи їм хабар у вигляді 300 доларів та 1000 гривень. Попри попередження правоохоронців про відповідальність за пропозицію хабаря, чоловік наполягав на своєму.

Стосовно обох водіїв поліцейські склали протоколи за ст. 130 (Керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За фактами пропозиції неправомірної вигоди службовій особі слідство розслідує провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Порушникам загрожує до чотирьох років позбавлення волі.