Пересувний мамограф «Квітка» у липні працюватиме в трьох населених пунктах Вінниччини

Новини Вінниці / Пересувний мамограф «Квітка» у липні працюватиме в трьох населених пунктах Вінниччини

Мета цього заходу – забезпечити доступ до безоплатного мамографічного обстеження для жінок, що є важливим для раннього виявлення та профілактики раку молочної залози.

На сторінці департаменту охорони здоров’я Вінницької ОВА повідомили, що пересувний мамограф «Квітка» працюватиме у трьох громадах Вінниччини впродовж липня. У Подільському регіональному центрі онкології зазначають, що обстеження є безкоштовним за умови наявності роздрукованого е-направлення від сімейного або лікуючого лікаря.

Мамограф «Квітка» буде працювати в кожній громаді два дні, прибуваючи в населені пункти близько 10:00. За один день медики можуть обстежити до 30 мешканців. Результати обстеження пацієнти отримають протягом 7-10 днів.

Обстеження на мамографі є особливо важливим для жінок віком 40 років і старших, які не проходили мамографічне обстеження понад два роки із профілактичною метою, або не менше одного року за наявності патології молочних залоз. Жінки молодше 40 років можуть проходити мамографічне обстеження лише за рекомендацією лікаря.