Палата представників США відкладає розгляд законопроєкту про допомогу Україні

Новини Вінниці / Палата представників США відкладає розгляд законопроєкту про допомогу Україні

Нижня палата Конгресу США, Палата представників, вирішила піти на канікули, не розглянувши законопроєкт про надання допомоги Україні.

Це рішення спричинило критику з боку Білого дому, який звинуватив спікера Майка Джонсона у відволіканні від національної безпеки.

Заступник речника Білого дому Ендрю Бейтс відзначив, що відкладення розгляду законопроєкту лише погіршує ситуацію з безпекою країни. Він також зазначив, що в результаті виборів у Нью-Йорку зросла кількість демократів у Палаті представників, що відображає обурення громадян щодо політики спікера Джонсона.

Згаданий законопроєкт, схвалений Сенатом, передбачає посилення безпеки на кордоні, а також надання допомоги Україні та Ізраїлю. Республіканці вимагали поєднання цих заходів з діями на кордоні, але деякі політики вважають, що спікер Джонсон відкладає розгляд законопроєкту на користь політичних інтересів.

Палата представників планує продовжити роботу 28 лютого. До цього часу законопроєкт про допомогу Україні залишається не розглянутим.