Особливий відпочинок: діти захисників з Вінниччини відправились до Хорватії на море

Новини Вінниці / Особливий відпочинок: діти захисників з Вінниччини відправились до Хорватії на море

Відбулася особлива подія для 35 дітей з Вінниччини, які втратили своїх батьків під час війни.

Ця поїздка стала можливою завдяки домовленостям між Вінницькою обласною військовою адміністрацією та представниками Осієчко-Баранської жупанії Хорватії, які відвідали Вінниччину минулої осені. Усі витрати на цей відпочинок покрила хорватська сторона, а зусиллями військових організацій забезпечено безпечний трансфер дітей до місця призначення.

Серед учасників поїздки - діти від 8 до 14 років з різних територіальних громад Вінниччини: Турбівської, Муровано-Курилівецької, Оратівської, Могилів-Подільської, Стрижавської, Літинської, Тиврівської, Барської, Гайсинської, Шпиківської, Козятинської та Жмеринської. Для багатьох з них це перша подорож за кордон.

Супроводжує дітей професійний персонал, серед якого психологи, перекладач та представник управління справами ветеранів війни. Мета поїздки - не лише забезпечити відпочинок, а й підтримати ментальне відновлення маленьких українців, які пережили важкі втрати.

Наталя Заболотна, перша заступниця начальника Вінницької ОВА, висловила щиру подяку хорватським партнерам за надану можливість та висловила надію на те, що діти повернуться з відпочинку насиченими яскравими враженнями та позитивними емоціями.