Огляд бойових дій за 915-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 915-ту добу збройної агресії рф проти України

Станом на 8.00 26.08.2024 доби зафіксовано 146 бойових зіткнень за минулу добу.

Зафіксовано два ракетних удари, 88 авіаударів із застосуванням 142 керованих авіабомб, а також 4335 артилерійських обстрілів, із яких 121 — з реактивних систем залпового вогню.

Авіаудари агресора завдавалися в районах таких населених пунктів, як Свеса, Дружба, Первомайське, Степанівка, Есмань, Студенок, Яструбине, Козача Лопань, Григорівка, Часів Яр, Торецьк, Олександропіль, Вугледар, Жереб’янки, Токарівка та інших.

На Харківському напрямку відбулося чотири ворожих атаки в районах населених пунктів Липці та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 15 штурмів противником наших позицій біля Петропавлівки, Синьківки, Колісниківки, Глушківки, Стельмахівки та у напрямку Лозової.

На Лиманському напрямку ворог атакував 21 раз. Намагався просунутись уперед неподалік семи різних населених пунктів. Основні зусилля прикладав у районі Невського, де провів дев’ять штурмів.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали сім штурмових дій російських загарбників поблизу Спірного, Верхньокам’янського, Виїмки, Білогорівки та Іванодар’ївки.

На Краматорському напрямку окупанти атакували 13 разів біля Ступочок, Іванівського, Андріївки, Григорівки, Кліщіївки і, найактивніше, в районі Часового Яру.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив сім атак неподалік Неліпівки та Торецька.

На Покровському напрямку наші захисники зупинили 42 штурмових і наступальних дії у бік населених пунктів Суха Балка, Воздвиженка, Новоолександрівка, Зелене поле, Миролюбівка, Калинове, Маринівка і Новогродівка. Майже половина ворожих атак відбулася у районі останнього. Також цей населений пункт піддався двом ударам некерованими авіаракетами.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 20 атак біля Карлівки, Невельського, Первомайського, Георгіївки, Михайлівки і Костянтинівки.

На Времівському напрямку, за уточненою інформацією, противник здійснив 10 штурмів наших позицій неподалік Водяного, Костянтинівки і Вугледара.

На Гуляйпільському та Оріхівському напрямках окупанти активних наступальних дій вчора не проводили.

На Придніпровському напрямку російські загарбники атакували наші позиції двічі. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат і відійшли. Ворог бомбардував п’ятьма КАБами район Токарівки.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Сумською областю противник з території рф активно застосовує керовані авіабомби по районах українських населених пунктів. Також російські КАБи вибухають і на території Курської області рф, де триває операція наших військ.

Українські Сили оборони продовжують давати гідну відсіч ворогу на всіх напрямках. За минулу добу авіація, ракетні війська та артилерія завдали восьми ударів по районах зосередження особового складу та техніки противника, чотирьох ударів по засобах ППО, трьох по ракетних і артилерійських системах, а також вразили ворожу станцію радіоелектронної боротьби «Житель».

Минулої доби російські окупанти зазнали значних втрат. Втрати склали 1140 осіб, а також було знешкоджено чотири танки, 17 бойових броньованих машин, 47 артилерійських систем, одну реактивну систему залпового вогню, 39 безпілотних літальних апаратів, 80 автомобілів та 13 одиниць спеціальної техніки.