Огляд бойових дій за 909-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 909-ту добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби зафіксовано 158 бойових зіткнень.

Противник продовжує використовувати авіацію та артилерію аби завдати удару по позиціях українських військових та населених пунктах. За минулу добу було зафіксовано один ракетний удар, 78 авіаударів, зокрема скидання 103 керованих авіабомб (КАБ), та 4624 обстріли з різних видів артилерії, включаючи 141 обстріл з реактивних систем залпового вогню. Також російські війська залучили 1448 дронів-камікадзе.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні та штурмові дії, загалом відбулося п’ять ініційованих ним бойових зіткнень. Бої точилися в районах населених пунктів Липці та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу добігла чотирнадцяти. Сили оборони відбивали атаки ворога в районах Глушківки, Стельмахівки, Кругляківки, Синьківки, Андріївки та у бік Лозової.

На Лиманському напрямку наші війська зупинили 11 атак противника в районах Греківки, Новосадового, Макіївки, Невського, Новосергіївки, Новоєгорівки та Торського.

На Сіверському напрямку Силами оборони відбито 10 атак неподалік Івано-Дар’ївки, Спірного і Верхньокам’янського.

На Краматорському напрямку українські воїни звели нанівець сім спроб противника прорвати нашу оборону в районах Іванівського та Андріївки Донецької області.

Двадцять чотири рази ворог намагався просунутися вперед на Торецькому напрямку. Діяв в районах населених пунктів Північне, Нью-Йорк, Неліпівка, Залізне та, найактивніше, біля Торецька. Де також завдав п’ять ударів дев’ятьма керованими авіабомбами.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 63 атаки. Найбільше - в районах Новогродівки, Михайлівки та Воздвиженки.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Невельське та Костянтинівка, де окупанти 11 разів намагалися прорвати українські оборонні рубежі.

На Времівському напрямку противник здійснив п’ять спроб захопити наші позиції неподалік Водяного та Вугледара Донецької області. Також атакував з боку Володимирівки й Солодкого.

На Оріхівському і Гуляйпільському напрямках окупанти наступальних дій вчора не проводили.

На Херсонщині, на Придніпровському напрямку, відбито один штурм загарбниками українських позицій.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською областю противник зберігає військову присутність, проводить розвідувальну діяльність.

Наші воїни продовжують активними діями виснажувати бойовий потенціал ворога, зокрема й під час операції в Курській області рф.

Минулої доби авіація, ракетні війська й артилерія Сил оборони України завдали 9 ударів по районах зосередження російських військ, один по пункту управління, а також знищили кілька артилерійських систем ворога. Загальні втрати російських загарбників за добу склали 1330 осіб. Окрім цього, українські воїни знищили 5 танків, 26 броньованих машин, 52 артилерійські системи, 55 безпілотників, а також іншу військову техніку окупантів.