Огляд бойових дій за 906-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 906-ту добу збройної агресії рф проти України

З початку минулої доби відбулося 99 бойових зіткнень.

Ворог завдав п'ять ракетних ударів, використавши сім ракет, а також здійснив 56 авіаційних ударів, скинувши 69 коригованих авіабомб. Російські війська активно застосовують дрони-камікадзе, використавши для ударів 687 безпілотних літальних апаратів. Загалом, за добу було зафіксовано 3371 обстріл позицій українських військ та населених пунктів.

На Харківському напрямку окупанти здійснили дев'ять атак поблизу Липців та Вовчанська. Підрозділи Сил оборони успішно відбили сім штурмових дій, а два бої все ще тривають.

На Куп'янському напрямку було зафіксовано 10 атак противника в районах Глушківки, Андріївки та Кругляківки. Три з них ще тривають, однак ситуація залишається під контролем українських військ.

На Лиманському напрямку ворог шість разів намагався просунутися вперед, але всі атаки були успішно відбиті у районах Макіївки, Торського та Невського.

На Сіверському напрямку українські захисники відбили сім штурмових дій у районах Верхньокам'янського, Переїзного та Спірного.

На Краматорському напрямку відбулося три бойових зіткнення в районі Часового Яру та Григорівки, де всі спроби окупантів потіснити українські сили виявилися марними.

Особливо напружена ситуація склалася на Торецькому напрямку, де ворог, за підтримки авіації, 11 разів намагався прорвати оборону українських військ. Протягом дня загарбники атакували позиції поблизу населених пунктів Диліївка, Північне, Торецьк, Залізне, Неліпівка та Нью-Йорк. Збройні Сили України відбили 10 штурмів, одна атака триває.

На Покровському напрямку з початку доби відбулося 28 наступальних та штурмових дій ворога. У районах Пантелеймонівки, Водяного, Воздвиженки, Іванівки, Гродівки та інших точилися жорсткі бої. Наші війська утримують визначені рубежі, завдаючи ворогу втрат. Попередньо, сьогодні ворог втратив 138 вбитих та 212 поранених окупантів. Також було знищено дві артилерійські системи, шість БпЛА, два мотоцикли, дві одиниці автомобільної та дві спеціальні техніки. Крім того, пошкоджено БМП, шість автомобілів, реактивну систему залпового вогню "Град" та шість артилерійських систем ворога.

На Курахівському напрямку окупанти зазнали поразки у 10 безуспішних для них бойових зіткненнях. Найбільшу активність ворог проявляв поблизу Красногорівки та Костянтинівки.

На Времівському напрямку відбулося одне боєзіткнення в напрямку Костянтинівки, а на Оріхівському напрямку наші війська відбили атаку противника поблизу Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку українські підрозділи успішно відбили три штурми противника.

Особливої уваги заслуговують бійці 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка, які завдають ворогу значних втрат у живій силі, проявляючи стійкість та героїзм на полі бою.

За попередніми даними, з початку доби ворог зазнав втрат у кількості 87 окупантів вбитими та пораненими. Крім того, було знищено танк, бойову броньовану машину, чотири автомобілі та п'ять одиниць спеціальної техніки противника. Наші воїни також завдали ударів по шести ворожих артилерійських системах, трьох одиницях спеціальної техніки та чотирьох автомобілях, пошкодивши їх.