Огляд бойових дій за 900-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 900-ту добу збройної агресії рф проти України

Противник здійснив 114 спроб прорвати українську оборону.

Протягом минулої доби російські окупанти завдали по позиціях українських підрозділів один ракетний удар, 73 авіаудари, використавши 106 керованих авіаційних бомб (КАБ), а також здійснили 4928 обстрілів, з яких 153 були проведені за допомогою реактивних систем залпового вогню. Ворог намагався прорвати українську оборону на різних напрямках, але всюди зазнав поразки.

На Харківському напрямку тривали штурмові дії, зокрема, в районі Вовчанська, де відбулося шість бойових зіткнень. Всі вони були відбиті Силами оборони України.

На Куп'янському напрямку ворог здійснив десять атак, намагаючись прорватися поблизу Синьківки, Берестового, Глушківки та Стельмахівки. Українські захисники зупинили всі штурмові дії противника.

На Лиманському напрямку тривали активні бої. Українські війська відбили 17 атак окупантів, зокрема в районах Невського, Макіївки, Тернів та Серебрянського лісу. Попри численні спроби ворога, жодна з його атак не увінчалася успіхом.

Сіверський напрямок став ареною семи бойових зіткнень, зокрема поблизу Білогорівки, Спірного та Виїмки. Наші захисники успішно відбили всі спроби ворога прорвати оборону.

На Краматорському напрямку ворог здійснив 11 атак, більшість з яких були зосереджені в районах Білої Гори, Іванівського та Часового Яру. Останній став епіцентром бойових дій, де відбулося понад 80% усіх боєзіткнень на цьому напрямку.

Торецький напрямок став свідком десяти атак, зокрема в районах Північного, Залізного, Дружби, Нью-Йорка та Торецька. Ворог завдав дев'ять авіаударів по Торецьку та прилеглих територіях, але всі його атаки були успішно відбиті.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 38 штурмових дій ворога. Найбільше атак було в районах Желанного, Гродівки та Воздвиженки, але всі вони завершилися поразкою для російських військ.

Курахівський напрямок зазнав дев'яти атак, зокрема в районах Красногорівки, Георгіївки, Парасковіївки, Карлівки та Костянтинівки. Сили оборони України успішно відбили всі спроби ворога прорвати оборону.

На Времівському напрямку ворог тричі атакував українські позиції поблизу Водяного та з боку Старомихайлівки й Керменчика, але не досягнув успіху.

На Оріхівському напрямку відбулося одне бойове зіткнення неподалік Новоданилівки, а на Придніпровському напрямку росіяни здійснили дві невдалі атаки.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишалася без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Загалом, минулої доби українські військові завдали значних втрат російським загарбникам. Знешкоджено понад 1220 осіб, знищено шість танків, 13 бойових броньованих машин, 58 артилерійських систем, один вертоліт, 27 безпілотних літальних апаратів, 71 автомобіль та 11 одиниць спеціальної техніки.