Огляд бойових дій за 898-му добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 898-му добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби на фронті було зафіксовано 101 бойове зіткнення

Ворог завдав 73 авіаційних ударів по позиціях українських підрозділів та населених пунктах, використавши при цьому 89 керованих авіабомб (КАБ). Окрім того, було зафіксовано 4747 обстрілів, з них понад 180 — з використанням реактивних систем залпового вогню.

Особливо важкими були бої на Харківському напрямку, де ворог продовжував штурмові дії, здійснивши шість бойових зіткнень в районі Вовчанська.

На Куп'янському напрямку українські війська відбили три атаки противника поблизу Синьківки, Петропавлівки та в напрямку Глушківки.

Лиманський напрямок став однією з найгарячіших точок фронту, де наші воїни відбили 24 штурми окупантів в районах Макіївки, Тернів та Невського.

На Сіверському напрямку відбулося 13 атак ворога, зокрема поблизу Івано-Дар’ївки, Спірного та Верхньокам'янського.

Краматорський напрямок також був під загрозою, проте українські захисники змогли зупинити десять спроб противника прорвати оборону в районах Часового Яру та Калинівки.

Ситуація на Торецькому напрямку залишалася напруженою, де ворог, за підтримки авіації, здійснив дев’ять атак. Зокрема, окупанти намагалися прорватися в районах Північного, Нью-Йорка та Торецька.

Найбільша кількість атак зафіксована на Покровському напрямку, де наші захисники відбили 29 спроб прориву. Ворог зосередив свої зусилля в районах Пантелеймонівки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Іванівки та інших населених пунктів.

На Курахівському напрямку українські воїни стримують ворога в районах Красногорівки та Костянтинівки.

Водночас на Времівському напрямку окупанти здійснили три атаки в напрямку Водяного та Вугледару, але без успіху.

На Оріхівському напрямку ворог спробував здійснити одну атаку неподалік Малої Токмачки, але безуспішно.

Попри всі намагання ворога, українські сили оборони завдають окупантам значних втрат. За минулу добу авіація та артилерія Сил оборони завдали 19 ударів по районах зосередження особового складу та техніки ворога, знищили три станції радіоелектронної боротьби, три радіолокаційні станції, чотири артилерійських системи, два пункти управління та три спостережних пости російських загарбників.

Загалом, минулої доби втрати противника склали 1030 осіб, а також було знешкоджено три танки, дев’ять бойових броньованих машин, 49 артилерійських систем, два засоби ППО, 32 БпЛА, 86 автомобілів та дві одиниці спеціальної техніки.