Огляд бойових дій за 895-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 895-ту добу збройної агресії рф проти України

Минулої доби зафіксовано 133 бойових зіткнення.

Вчора російський агресор завдав по позиціях наших військ та населених пунктах сім ракетних (десять ракет), 50 авіаційних ударів (використовуючи 64 КАБ) та 752 удари дронами-камікадзе, здійснив 4816 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів, 114 з них — із реактивних систем залпового вогню (РСЗВ). Авіаційних ударів противника зазнали райони населених пунктів Сумської, Харківської, Донецької та Запорізької областей.

Авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони України завдали ударів по двом пунктам управління БПЛА, двом районам зосередження особового складу і ОВТ, а також по одному важливому об'єкту ворога.

На Харківському напрямку зафіксовано п'ять бойових зіткнень, а на Куп’янському напрямку противник сім разів атакував позиції українських підрозділів.

Наші війська відбили десять атак на Лиманському напрямку та 13 атак на Сіверському напрямку.

На Краматорському напрямку було зупинено 13 спроб противника прорвати оборону в районах Часового Яру та Іванівського Донецької області.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 26 атак, а на Покровському напрямку українські захисники відбили 41 ворожий штурм.

На інших напрямках, таких як Курахівський, Времівський, Оріхівський та Придніпровський, українські сили також успішно стримували ворога, відбиваючи численні атаки.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань загарбників не виявлено. Ворог зберігає військову присутність на кордоні з Чернігівською та Сумською областями, продовжуючи обстріли населених пунктів з території росії та здійснюючи диверсійно-розвідувальну діяльність.

Українські військові продовжують завдавати окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці. Минулої доби загальні втрати російських загарбників склали 1050 осіб. Також знищено чотири танки, вісім бойових броньованих машин, 39 артилерійських систем, 36 БПЛА оперативно-тактичного рівня, шість крилатих ракет, 54 автомобілі та одну одиницю спеціальної техніки.