Огляд бойових дій за 888-му добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 888-му добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби зафіксовано 149 бойових зіткнень.

Згідно з уточненою інформацією, противник завдав ракетного удару, застосувавши одну ракету, а також здійснив 62 авіаудари із використанням 99 керованих авіабомб (КАБів). Крім цього, російські війська здійснили 4588 обстрілів, з яких 110 – із реактивних систем залпового вогню. Авіаудари були завдані по ряду населених пунктів Харківської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Харківському напрямку відбулося п’ять бойових зіткнень в районах Глибокого та Вовчанська.

На Куп’янському напрямку кількість атак за добу зросла до шести, зокрема біля Новоосинового, Піщаного та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку ворог атакував 13 разів неподалік Невського, Макіївки, Тернів та у Серебрянському лісі.

Сіверський напрямок бачив дев’ять штурмових дій поблизу Іванодар’ївки, Верхньокам’янського, Переїзного, Спірного та Виїмки.

На Краматорському напрямку окупанти атакували шість разів в районах Григорівки, Часового Яру, Кліщіївки, Калинівки та Богданівки.

Торецький напрямок зазнав 19 атак неподалік Дружби, Північного, Залізного, Нью-Йорка та Торецька.

На Покровському напрямку Сили оборони зупинили 52 атаки, особливо активні дії ворога спостерігалися біля Новоолександрівки, Желанного та Прогреса.

На Курахівському напрямку українські захисники відбили 21 штурмову дію неподалік Костянтинівки, Парасковіївки та Побєди, де противник зазнав значних втрат у бронетехніці. Времівський напрямок бачив дев’ять штурмів неподалік Водяного, Великої Новосілки та Костянтинівки.

На Оріхівському напрямку росіяни здійснили чотири атаки в районі Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку три атаки агресора не мали успіху. Волинський та Поліський напрямки залишаються спокійними, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Українські воїни продовжують активно завдавати противнику втрат в живій силі та техніці. Загалом за минулу добу російські війська втратили понад 1060 осіб, 25 танків, 38 бойових броньованих машин, 46 артилерійських систем, одну РСЗВ, 27 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 53 автомобіля та шість одиниць спеціальної техніки.