Огляд бойових дій за 886-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 886-ту добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби зафіксовано 129 бойових зіткнень.

Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетних удари, а також 74 авіаудари, в тому числі скинувши 101 КАБ. Загалом, агресор здійснив 4883 обстріли, з них 129 - із реактивних систем залпового вогню.

Авіаційні удари було завдано в районах населених пунктів Липці, Глибоке, Слобожанське, Малі Проходи, Дементіївка, Борщова, Тернова, Вовчанськ, Петропавлівка Харківської області; Лиман, Торське, Дружба, Торецьк, Нью-Йорк, Іванівка, Лисичне, Мирноград, Гродівка, Олександропіль, Костянтинівка, Курахове, Галицинівка, Водяне, Урожайне, Новодарівка Донецької області; Гуляйполе, Мала Токмачка, Кам’янське, П’ятихатки Запорізької області; Бургунка Херсонської області.

Сили оборони України продовжують успішно завдавати ударів по районах зосередження особового складу противника. Авіація, ракетні війська і артилерія завдали 15 ударів, вразивши артилерійську систему, радіолокаційну станцію та два засоби ППО.

На Харківському напрямку ворог здійснював наступальні дії, в результаті чого відбулося дев’ять бойових зіткнень в районах Глибокого, Тихого та Вовчанська.

На Куп’янському напрямку відбулося три бойові зіткнення, де Сили оборони відбивали атаки ворога в районі Синьківки. 

На Лиманському напрямку українські війська відбили 14 атак противника в районах Новосергіївки, Макіївки та Невського.

На Сіверському напрямку відбито вісім атак в районах Верхньокам’янського та Спірного.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили шість спроб прориву ворога в районах Іванівського та Андріївки.

Ворог 28 разів намагався вклинитися в оборону на Торецькому напрямку в районах Північного, Торецька, Нью-Йорка та Залізного. 

На Покровському напрямку відбито 29 атак ворога в районах Новоолександрівки, Веселого, Сергіївки, Яснобродівки, Воздвиженки, Тимофіївки, Новоселівки Першої та Калинового.

На Курахівському напрямку Сили оборони стримували ворога в районах Красногорівки, Георгіївки та Парасковіївки, де ворог 18 разів намагався прорвати оборону. 

На Времівському напрямку противник здійснив сім безуспішних спроб прориву оборони в напрямку Костянтинівки та Роздольного.

На Оріхівському напрямку відбулось чотири бойові зіткнення в районі Малої Токмачки та Новоандріївки.

На Придніпровському напрямку ворог намагався атакувати позиції в острівній зоні, здійснивши три невдалі атаки.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1180 осіб. Українські воїни знешкодили 13 танків, 21 бойову броньовану машину, 51 артилерійську систему, дві РСЗВ, засіб ППО, 30 БпЛА оперативно-тактичного рівня, дві крилаті ракети та 72 автомобіля окупантів.