Огляд бойових дій за 881-шу добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 881-шу добу збройної агресії рф проти України

Загалом від початку цієї доби відбулося 133 бойових зіткнення.

Найбільшу активність ворог виявив на Покровському напрямку, де відбулося 38 атак. Оборонці України відбили 29 з них, а дев'ять боїв ще тривають. Знешкоджено 176 окупантів, з яких 69 - безповоротно, знищено гранатомет «АГС-17» та п’ять одиниць автотранспорту. Крім цього, пошкоджено танк і гаубицю Д-30.

На Харківському напрямку ворог сім разів безуспішно атакував оборонні рубежі українських воїнів неподалік Вовчанська та Глибокого.

На Куп’янському напрямку противник провів вісім наступальних штурмів у районах Берестового та Глушківки, з яких дві атаки були відбиті, а ще шість тривають.

На Лиманському напрямку протягом доби відбулося 10 атак позицій українців неподалік Торського, Новосергіївки, Макіївки, Тернів та Серебрянського лісу. Шість атак було відбито, а чотири продовжуються.

На Сіверському напрямку оборонці відбили шість атак у районах Верхньокам’янського, Виїмки, Спірного, Оріхово-Василівки та Переїзного. Наразі триває одна атака поблизу Верхньокам’янського, ситуація під контролем.

На Краматорському напрямку противник активізувався, здійснивши 28 наступальних дій біля Часового Яру, Бондарного, Міньківки, Васюківки, Григорівки, Калинівки, Білої Гори, Андріївки та Кліщіївки. Сили оборони відбили 21 атаку, ще сім боїв тривають.

На Торецькому напрямку росіяни 15 разів атакували українські війська біля Торецька, Залізного, Нью-Йорка та Північного. Чотирнадцять боїв завершено, ще одне боєзіткнення триває.

На Курахівському напрямку ворог 13 разів атакував наші позиції поблизу Красногорівки, Георгіївки та Парасковіївки. Десять атак було відбито, ще три бої продовжуються.

На Оріхівському напрямку загарбники здійснили одну наступальну дію неподалік Роботиного, де зазнали поразки.

На Придніпровському напрямку усі зусилля окупантів потіснити українські підрозділи із займаних позицій на лівобережжі Дніпра також не мали успіху.

Варто відзначити воїнів 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка, які ефективно нищать ворога та стійко тримають оборону. Сьогоднішні бої знову демонструють непохитну волю українських військових та їхню здатність ефективно протистояти російським загарбникам.

Противник зазнає значних втрат: українські воїни знешкодили 183 окупанти, з них 66 - безповоротно. Також було знищено одну БМП, БМ-21 «Град», міномет, протитанкову гармату МТ-12, склад боєприпасів та дві одиниці автотранспорту. Крім того, пошкоджено гаубицю «Мста-Б», два міномети, протитанкову гармату МТ-12 та три одиниці автотранспорту.