Огляд бойових дій за 878- му добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 878- му добу збройної агресії рф проти України

За добу відбулося 101 бойове зіткнення

Станом на 22.00 19 липня 2024 року, російські загарбники завдали по території України два ракетних удари, застосувавши чотири ракети, а також 65 авіаударів із скиданням 91 коригованої авіабомби (КАБ). Окрім цього, росіяни задіяли для ураження 447 дронів-камікадзе та здійснили понад 3200 обстрілів по позиціях українських військ і населених пунктах.

На Харківському напрямку ворог п’ять разів атакував оборонні рубежі неподалік Вовчанська та Глибокого, але без успіху.

На Куп’янському напрямку противник дев’ять разів проводив наступальні штурми у районах Синьківки, Петропавлівки, Новоосинового та Стельмахівки. Українські захисники відбили п’ять атак, ще чотири наразі тривають.

Лиманський напрямок зазнав 13 атак у районах Греківки, Невського, Новосадового та Серебрянського лісництва. Українські сили оборони успішно відбили всі спроби противника прорватися.

На Сіверському напрямку ворог також зазнав невдачі під час шести бойових зіткнень біля Білогорівки, Верхньокам’янського, Виїмки та Переїзного.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили три наступальні дії росіян поблизу Часового Яру та Білої Гори, а також продовжують оборонятися у двох атаках у районі Часового Яру.

Торецький напрямок зазнав 13 атак біля Північного, Торецька, Нью-Йорка та Залізного. Одинадцять боїв завершено, ще два тривають.

Найбільшу активність російські загарбники проявили на Покровському напрямку. Від початку доби вони 28 разів намагалися прорвати оборону неподалік населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Прогрес, Калинове, Яснобродівка та Новоселівка Перша. Чотири атаки досі тривають.

Противник зазнає значних втрат: було знешкоджено 247 окупантів, 78 з них - безповоротно. Також знищено два танки, дві БМП, дві бронемашини «Тигр», три гаубиці Д-30, три БПЛА «Ланцет», шість одиниць автотранспорту та комплекс відеоспостереження «Муром-М». Крім цього, пошкоджено танк, чотири гаубиці Д-30, дві гармати 2А65 та протитанкову гармату МТ-12.

На Курахівському напрямку ворог дев’ять разів атакував позиції поблизу Красногорівки, Карлівки та Костянтинівки. Один бій наразі продовжується.

На Времівському напрямку загарбники здійснили одну безуспішну наступальну дію неподалік Водяного.

Оріхівський напрямок також зазнав шість атак біля Малої Токмачки, Щербаків та Новоандріївки, всі вони були відбиті українськими захисниками.

На Придніпровському напрямку росіяни зазнали поразки, атакуючи оборонні рубежі українців на лівобережжі Дніпра.

Особливо варто відзначити воїнів 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка, які ефективно нищать ворога, завдаючи йому значних втрат у живій силі та техніці.

На інших напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала. Українські захисники продовжують тримати оборону та завдавати ударів по ворогу, не дозволяючи йому просуватися вглиб країни.