Огляд бойових дій за 876-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 876-ту добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби зафіксовано 144 бойових зіткнення

За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетних удари однією ракетою, 67 авіаційних ударів, задіявши 104 керовані авіаційні бомби (КАБ). Крім цього, було здійснено 4605 обстрілів, зокрема 94 з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ).

Авіаудари були завдані в районах населених пунктів Глибоке, Липці, Малі Проходи, Стариця, Синьківка Харківської області; Терни, Лиман, Макіївка, Спірне, Часів Яр, Добропілля, Північне, Торецьк, Олександропіль, Уманське, Покровськ, Желанне, Прогрес, Архангельське, Катеринівка, Урожайне та Водяне Донецької області; Гуляйполе, Лобкове, Рівнопіль, Кам’янське і П’ятихатки на Запоріжжі.

Водночас авіація та ракетні війська й артилерія Сил оборони завдали двох ударів по скупченнях військової техніки та живої сили противника. Уражено два пункти управління, засіб ППО, чотири радіолокаційних станції й станції радіоелектронної боротьби (РЕБ), а також ще два важливих об’єкти противника.

Загалом минулої доби втрати російських загарбників склали 1130 осіб. Також українські воїни знешкодили сім танків, 12 бойових броньованих машин, 54 артилерійських системи, 50 безпілотних літальних апаратів (БПЛА) оперативно-тактичного рівня, 92 автомобілі та сім одиниць спеціальної техніки.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні та штурмові дії, де відбулося 20 бойових зіткнень, переважно в районах Глибокого та Вовчанська. Окупанти активно залучали для ударів бомбардувальну авіацію.

На Куп’янському напрямку кількість атак за добу зросла до 11. Сили оборони відбили усі штурмові дії противника біля Синьківки, Новоосикового, Андріївки, Берестового та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку українські війська зупинили десять атак окупантів неподалік Греківки, Макіївки, Тернів, Торського, а також у Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку Сили оборони України відбили десять штурмових дій ворога, що намагався просунутись поблизу Спірного, Верхньокам’янського, Виїмки й Роздолівки.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили шість спроб противника прорвати нашу оборону, зокрема в районі Часового Яру, де окупанти за підтримки авіації прикладали основні зусилля.

На Торецькому напрямку ворог 29 разів атакував позиції українських захисників в районах Північного та Нью-Йорка, завдаючи авіаударів керованими авіаційними бомбами.

На Покровському напрямку українські воїни відбили 26 штурмів та атак у районах населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Калинове, Карлівка, Новоселівка Перша та Яснобродівка. Загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Курахівському напрямку Сили оборони зупинили ворожі атаки поблизу Красногорівки, Георгіївки і Парасковіївки, де ворог 12 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку противник здійснив три штурми наших позицій біля Костянтинівки та Новодарівки.

На Оріхівському напрямку відбулося сім бойових зіткнень в районах Малої Токмачки та Новоандріївки. Загарбники випустили близько сотні некерованих авіаційних ракет у напрямках Гуляйполя, Лобкового, Рівнополя, Кам’янського та П’ятихаток.

На Придніпровському напрямку окупанти намагалися вибити підрозділи Сил оборони з позицій на лівому березі Дніпра, але п’ять атак росіян не мали успіху.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без особливих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями окупанти зберігають військову присутність, обстрілюють населені пункти з території рф, проводять диверсійно-розвідувальну діяльність. Майже вздовж всієї лінії зіткнення тривають бої, а українські воїни стримують ворожі атаки, виснажуючи сили противника за допомогою артилерії, розвідки, авіації та безпілотних систем.