Огляд бойових дій за 873-тю добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 873-тю добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби відбулось 114 бойових зіткнень.

Згідно з уточненою інформацією, за минулу добу ворог завдав по позиціях українських військ та населених пунктах три ракетні удари із застосуванням чотирьох ракет, 64 авіаційних удари (сумарно 97 КАБ), задіяв для ураження 1168 дронів-камікадзе та здійснив 4758 обстрілів, з яких 79 - із реактивних систем залпового вогню.

Авіаційних ударів противника зазнали райони населених пунктів у Харківській, Луганській, Донецькій та Херсонській областях. Попри значний тиск, українські війська продовжують утримувати свої позиції та завдавати ворогу відчутних втрат. За минулу добу загальні втрати російських загарбників склали 1200 осіб, а також було знешкоджено вісім танків, 15 бойових броньованих машин, 62 артилерійських системи, два засоби ППО, 41 БпЛА ОТР, дві ракети, 85 автомобілів та три одиниці спеціальної техніки.

Вчора, 14 липня, авіація та ракетні війська й артилерія Сил оборони уразили два пункти управління, склад боєприпасів, засіб ППО, три артсистеми, станцію РЕБ та шість районів зосередження особового складу противника.

На Харківському напрямку відбулося десять бойових зіткнень біля Вовчанська і Глибокого, де ворог активно залучав авіацію для підтримки своїх дій.

На Куп’янському напрямку наші сили відбили три штурмові дії противника біля Піщаного Харківської області та Стельмахівки на Луганщині.

На Лиманському напрямку відбито дев’ять атак окупантів в районах Греківки та Макіївки Луганської області.

Сіверський напрямок також був гарячою точкою, де Сили оборони відбили 11 штурмових дій біля Спірного, Білогорівки, Роздолівки та Виїмки Донецької області.

На Краматорському напрямку наші війська зупинили шість спроб противника прорвати оборону в районах Григорівки, Іванівського, Андріївки та Часового Яру Донецької області.

Торецький напрямок зазнав найбільшого тиску з боку ворога, де відбулося 20 атак, зокрема в напрямку Нью-Йорка, Північного та Залізного, при підтримці бомбардувальної авіації.

Покровський напрямок був місцем найбільшого штурму, де наші захисники відбили 41 штурмову дію в районах населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Прогрес, Новоселівка Перша та Яснобродівка Донецької області.

На Курахівському напрямку українські війська стримували ворога в районах Красногорівки, Парасковіївка, Карлівки та Костянтинівки, де ворог вісім разів намагався прорвати оборону.

На Времівському напрямку агресор здійснив два безуспішні штурми біля Водяного і Костянтинівки Донецької області, а також тричі бив КАБами у район Великої Новосілки. На Оріхівському та Гуляйпільському напрямках окупанти активних наступальних дій не вели, а на Придніпровському напрямку підрозділи наших військ відбили дві атаки противника в районі Кринок.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках залишається без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань окупантів не виявлено. На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює населені пункти з території рф та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Наші воїни продовжують виснажувати ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення та в тилу, демонструючи неймовірну відвагу та стійкість. Війна триває, але з такими героями Україна неодмінно переможе.