Огляд бойових дій за 871-шу добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 871-шу добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби зафіксовано 149 бойових зіткнень.

Ворог завдав 64 авіаударів, використовуючи 94 керованих авіабомби (КАБ), а також здійснив майже 5000 обстрілів, зокрема 143 із реактивних систем залпового вогню. Агресор продовжує атаки на позиції українських підрозділів та населені пункти, завдаючи ударів по Липцям, Вовчанську, Малим Проходам, Стариці, Куп’янську та Глибокому в Харківській області; Макіївці в Луганській області; Серебрянському лісництву; Часів Яру, Прогресу, Межовому, Георгіївці, Сторожовому, Дружбі, Торецьку, Нью-Йорку, Дальньому, Катеринівці та Макарівці в Донецькій області.

Внаслідок цих терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні житлові будинки, об’єкти інфраструктури.

Українські сили оборони завдали 11 ударів по районах зосередження особового складу та озброєння ворога, уразивши три засоби протиповітряної оборони та одну артилерійську систему. За минулу добу втрати російських загарбників склали 1120 осіб, знищено вісім танків, 24 бойові броньовані машини, 58 артилерійських систем, один засіб ППО, 34 безпілотники, 52 автомобілі та 13 одиниць спеціальної техніки.

На Харківському напрямку ворог продовжує наступальні дії, зокрема в районах населених пунктів Глибоке, Стариця, Липці та Вовчанськ, де відбулося 13 бойових зіткнень.

На Куп’янському напрямку відбито всі 11 штурмових атак противника біля Синьківки, Степової Новоселівки, Піщаного та Берестового. 

На Лиманському напрямку ворог атакував 17 разів у районах населених пунктів Невське, Макіївка, Терни та Торське, а також у Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку українські захисники відбили п’ять штурмових дій поблизу Білогорівки, Роздолівки та Виїмки. 

На Краматорському напрямку противник атакував 11 разів у районах Іванівського, Андріївки та Часового Яру.

На Торецькому напрямку загарбники здійснили 19 атак неподалік населених пунктів Торецьк, Північне, Залізне та Нью-Йорк. 

На Покровському напрямку наші захисники відбили 42 штурмові дії в районах Олександрополя, Новоселівки Першої, Новоолександрівки, Прогресу, Лозуватського, Сокола, Яснобродівки, Воздвиженки та Карлівки, де ворог намагався витіснити українські підрозділи із займаних рубежів. Найбільша концентрація ворожих зусиль була поблизу Новоолександрівки.

На Курахівському напрямку сили оборони відбили 22 атаки біля Красногорівки, Парасковіївки та Костянтинівки.

На Времівському напрямку противник здійснив шість штурмів у районі Водяного та Урожайного, а на Оріхівському напрямку відбулося три бойових зіткнення поблизу Малої Токмачки і Роботиного. 

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Противник зберігає військову присутність на кордоні з Чернігівською та Сумською областями, здійснює обстріли з території РФ та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Водночас українські воїни продовжують активні дії, завдаючи ворогу втрат у живій силі та техніці, виснажуючи його вздовж всієї лінії бойового зіткнення. Наша боротьба триває, і кожен день наближає нас до перемоги. Приєднуйтесь до Сил оборони! Разом ми здобудемо перемогу!